Strona 2 z 2

sklep mięsny z ekologicznymi wyrobami

: 31-03-2018 00:40
autor: admin
"Oczywiście własny najlepszy. Ale ostatnie długo nie robiłem, ostatnie dwa wyszły mi średnio i boję się ryzykować.
W chlebie od Busia trafiłem kiedyś na kawałek drutu, mniej więcej 1,5 cm długości, 1,5 mm średnicy. Pofalowany, zapewne element sita."

sklep mięsny z ekologicznymi wyrobami

: 31-03-2018 00:47
autor: olekko
"
Admin pisze:Dziwna sprawa, ale inne dziwne rzeczy zdarzają się przed świętami. Chleb z Koprzywnicy totalnie bez soli. Pierwszy raz na taki trafiliśmy.
Wczorajszy koprzywnicki dla odmiany był niesamowicie słony ;)"

sklep mięsny z ekologicznymi wyrobami

: 31-03-2018 01:11
autor: Padre
"
Oczywiście własny najlepszy. Ale ostatnie długo nie robiłem, ostatnie dwa wyszły mi średnio i boję się ryzykować.
Jakiej mąki używałeś do zakwasu? Sklepowej czy bardziej naturalnej? To jest dość istotne. No i sama mąka użyta do pieczenia też ma znaczenie. Z kiepskiej mąki dobry chleb nie wyjdzie. Podobnie jest z ciastem do pizzy. Ze sklepowej zwykłej wyjdzie placek niewyrośnięty, z dobrej 00 całkiem smaczne danie."

sklep mięsny z ekologicznymi wyrobami

: 31-03-2018 01:35
autor: admin
"Rzeczywiście dawniej z ciężarówki z bazaru, a ostatnio próbowałem ze sklepową. Ale zakwasiło się normalnie.

Ciasto do pizzy robię z prawie wszystkiego. Zdarzało się z gryczanej, kukurydzianej, krupczatki czy pszennej razowej w różnych proporcjach. Ostatnio kupiłem po raz pierwszy 00 (sklepową) i też było ok.


@olekko - cała sól poszła wczoraj i na dzisiaj zabrakło. Albo nowy piekarz nie może się wczuć."

sklep mięsny z ekologicznymi wyrobami

: 01-04-2018 12:15
autor: rakkauslaulu
"Ale czy komus w ogole przychozi na mysl czemu pol chleba kupic nie mozna hahaha ?"