Wymiana okien
Wymiana okien
Planuje wymianę okien.Kogo polecacie w Tarnobrzegu?
Re: Wymiana okien
VIDOK SALON TARNOBRZEG ul. Sienkiewicza 4/63 Tarnobrzeg
Pełna profeska i doradztwo.
Pełna profeska i doradztwo.
W sumie mogę polecić okna z firmy Vidok. Po około 7 latach użytkowania nie sprawiały najmniejszych problemów.
Jakość ok, doradztwo ok, ale montażu musiałem przypilnować. Sporo mogło się zmienić przez te lata, ale montaż był niezgodny z instrukcją samego producenta i musiałem wezwać na poprawki. Przyjechali, poprawili.
Inna sprawa, że pewnie chcąc oszczędzić mi wydatków, zaproponowano za mało tzw. poszerzeń i ten problem poprawiałem już sam w kolejnych etapach.
Jakość ok, doradztwo ok, ale montażu musiałem przypilnować. Sporo mogło się zmienić przez te lata, ale montaż był niezgodny z instrukcją samego producenta i musiałem wezwać na poprawki. Przyjechali, poprawili.
Inna sprawa, że pewnie chcąc oszczędzić mi wydatków, zaproponowano za mało tzw. poszerzeń i ten problem poprawiałem już sam w kolejnych etapach.
Co masz na myśli pisząc o" poszerzeniach".
To taki dodatkowy systemowy profil montowany pod oknem tarasowym. Ze względu na ocieplenie podłogi, wylewkę i górne warstwy podłogi nie wystarczy wysokość dolnego profilu ramy, a wielu partaczy podkłada wtedy pod ciężkie i precyzyjne okno tarasowe co uda się znaleźć na budowie - deski, cegły itd. Można to miejsce podmurować, ale to miejsce może mieć gorszą izolację, albo można zastosować systemowe poszerzenia, zyskując dodatkowe np. 20 cm.
W przypadku zwykłych okien raczej nie ma takich sytuacji. Wtedy może pojawić się wybór między specjalną listwą podparapetową, a niby nie przeznaczoną do tego listwą transportową.
W przypadku zwykłych okien raczej nie ma takich sytuacji. Wtedy może pojawić się wybór między specjalną listwą podparapetową, a niby nie przeznaczoną do tego listwą transportową.