"
olekko pisze:Nadchodzi nowy rozkład kolejowy. Były czasy, że do Warszawy można było dojechać/przyjechać 4 parami pociągów. Obecnie są już tylko dwie i to w południowych godzinach. Kursy bardzo poranne i wieczorne przejęła Stalowa Wola. Jeszcze niedawno widziałem wieczorny pociąg wytrasowany przez Tarnobrzeg (a trochę tarnobrzeżan z niego korzystało!), oficjalnie opublikowany rozkład jednak pokazuje Stalową Wolę. Z mojej perspektywy wygląda na to, że ktoś się postarał żeby pociąg jechał przez centrum Stalowej Woli, a nie tylko zahaczał o Pilchów.
Zresztą to i tak chyba tylko 3 miesiące, a potem zamknięcie linii do Lublina - proszę mnie poprawić jeśli piszę bzdury

Może się więc okazać że hipotetyczny zastępczy autobus również ominie Tarnobrzeg.
W zakresie pozostałych relacji, raczej większych zmian nie ma. Popularny "Hetman" dojedzie teraz do Hrubieszowa.
Spokojna Twoja

w tej sytuacji postarało się tylko PKP Intercity, które ułożyło tak ciasne obiegi, że nie będzie czasu na zmianę czoła w Rzeszowie, gdzie Staszic z Warszawy Zachodniej przechodzi na wieczornego Uznama do Świnoujścia. Dlatego też wieczorny pociąg w kierunku Warszawy jedzie przez Leżajsk i Stalową Wolę Centrum. Poczekajmy do końca lutego, wtedy, z uwagi na zamknięcie Kraśnik - Lublin, solidarnie północne Podkarpacie ponownie stanie się kolejowym zadupiem Polski. W Tarnobrzegu ma pojawić się w zamian za Staszica i Gombrowicza TLK Warszawa Zachodnia - Kraków Główny, przez Radom, Rozwadów, Leżajsk, Rzeszów na jakże wygodnych, i ostatnimi czasy bardzo sławnych, tramwajach ED74.
Hetman będzie wydłużony nie tylko poza Zamość, bo nie będzie już kończył biegu we Wrocławiu, tylko pojedzie aż do Jeleniej Góry, więc zapowiada się turystycznie bardzo dobre połączenie."