Pizzerie 2
Pizzerie 2
"Jako że miałem w TBG urlop nad wodą ,to po części rozleniwienie i brak czasu skłoniło mnie do korzystania częściej niż zwykle z usług jadłodajni ...
Wymieniana wyżej przez Kamyla tertio - ogólnie pozytywnie chociaż nie powaliła mnie na kolan ,pizza dobra w smaku wypieczona i dobra ilość składników , na duży plus obsługa ,ale dla porównania 100doła wypada dla mnie o wiele wiele lepiej , na marginesie dają bez proszenia szklanki do napojów(w końcu) ale obsługa dalej naburmuszona.
A z drugiej strony ogromny strzał w plecy mojej ulubionej pizzerii Graffiti , na wynos dostałem tak nie wypieczonego placka o konsystencji naleśnika , pierwszy raz się to im zdarzyło oby ostatni , mam nadzieje że to upał a nie zmiana obsady.
A na końcu Chłopcy z Ferajny nie wiem czy to można jeszcze traktować jako pizzerie ale skoro pizza jest w menu to powinni trzymać jakiś standard a była cienka jak po przejechaniu walcem tam i z powrotem , ilość składników uboga ażeby nie powiedzieć bardzo uboga i do tego wszystkie składniki skoncentrowane na środku , zamawiałem dużą na wynos dostałem dwa sosy pierwszy czosnkowy (zmieścił się na łyżeczkę do herbaty ) i "jakiś" czerwony, ciężko było rozpoznać smak bo na łyżeczce zostało sporo miejsca , a najlepsze było to że od zewnątrz dobre 6 centymetrów brak składników i twardość porównywana tylko z chipsami z Biedronki albo z blachą stalowa "trójką " powiem że o wiele lepsza jest Dr.Oetkera Ristorante z domowego piekarnika."
Wymieniana wyżej przez Kamyla tertio - ogólnie pozytywnie chociaż nie powaliła mnie na kolan ,pizza dobra w smaku wypieczona i dobra ilość składników , na duży plus obsługa ,ale dla porównania 100doła wypada dla mnie o wiele wiele lepiej , na marginesie dają bez proszenia szklanki do napojów(w końcu) ale obsługa dalej naburmuszona.
A z drugiej strony ogromny strzał w plecy mojej ulubionej pizzerii Graffiti , na wynos dostałem tak nie wypieczonego placka o konsystencji naleśnika , pierwszy raz się to im zdarzyło oby ostatni , mam nadzieje że to upał a nie zmiana obsady.
A na końcu Chłopcy z Ferajny nie wiem czy to można jeszcze traktować jako pizzerie ale skoro pizza jest w menu to powinni trzymać jakiś standard a była cienka jak po przejechaniu walcem tam i z powrotem , ilość składników uboga ażeby nie powiedzieć bardzo uboga i do tego wszystkie składniki skoncentrowane na środku , zamawiałem dużą na wynos dostałem dwa sosy pierwszy czosnkowy (zmieścił się na łyżeczkę do herbaty ) i "jakiś" czerwony, ciężko było rozpoznać smak bo na łyżeczce zostało sporo miejsca , a najlepsze było to że od zewnątrz dobre 6 centymetrów brak składników i twardość porównywana tylko z chipsami z Biedronki albo z blachą stalowa "trójką " powiem że o wiele lepsza jest Dr.Oetkera Ristorante z domowego piekarnika."
Ostatnio zmieniony 20-07-2010 22:08 przez A1313, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 1054
- Rejestracja: 22-10-2004 18:08
Pizzerie 2
"jadł kolega włoską pizze?"
Ostatnio zmieniony 20-07-2010 22:34 przez marcin85tbg, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Jadłem we Włoszech , (była miększa , i aromatyczna -ach te świeże zioła) ale rozmawiamy o "Polskim podpłomyku szumnie nazywanym pizzą "do którego jestem przyzwyczajony jak większość z nas i o jego standardzie przecież tutaj rozmawiamy )
A zamawiałem zwykłą dużą , bez określania czy na cienkim czy na grubym .
Ostatnia zmiana wpisu: 1313, 20-07-2010 - 20:51 "
A zamawiałem zwykłą dużą , bez określania czy na cienkim czy na grubym .
Ostatnia zmiana wpisu: 1313, 20-07-2010 - 20:51 "
Ostatnio zmieniony 20-07-2010 22:43 przez A1313, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 1054
- Rejestracja: 22-10-2004 18:08
Pizzerie 2
"To kolega powinien wiedzieć, że we Włoszech nie ma czegoś takiego jak grube ciasto pizzy, a jeżeli już się przytrafi to jest to sporadyczne i odbiega od oryginału. Nie rozumiem zatem oskarżenia pizzy pod względem grubości. Też się zjawiłem na weekend w tbg i również z lenistwa gościłem się w jadłodajniach. Z racji tego, że jadłem wcześniej w "chłopcach.." postanowiłem zawitać ponownie kuszony jakością z ostatniej wizyty. Z jednym musze sie zgodzić, pizza popsuła się trochę, brzegi spalone i twarde.
Zapomniałbym, duuuży minus za obsługę, czas oczekiwania na zamówienie, jedzenie i o zgrozo, rachunek przekracza wszelkie granice. Szybki wypad na pizze skończył się 1,5h wizytą.
Ostatnia zmiana wpisu: marcin85tbg, 20-07-2010 - 21:00 "
Zapomniałbym, duuuży minus za obsługę, czas oczekiwania na zamówienie, jedzenie i o zgrozo, rachunek przekracza wszelkie granice. Szybki wypad na pizze skończył się 1,5h wizytą.
Ostatnia zmiana wpisu: marcin85tbg, 20-07-2010 - 21:00 "
Ostatnio zmieniony 20-07-2010 22:57 przez marcin85tbg, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Czyli można spokojnie zareklamować "chłopców" jako pizzeria która serwuje w standardzie pizze najbardziej przypominającą włoską (szkoda tylko że chodzi o grubości:))
Ostatnia zmiana wpisu: 1313, 20-07-2010 - 21:05 "
Ostatnia zmiana wpisu: 1313, 20-07-2010 - 21:05 "
Ostatnio zmieniony 20-07-2010 23:04 przez A1313, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Jezeli chodzi o pizze najbardziej przypominajaca wloska to tylko Calabria.Ale wielu z was pewnie jeszcze nie probowalo wiec nie wiecie jak smakuje.Dla mnie to jedyny wybor w miescie."
Ostatnio zmieniony 20-07-2010 23:56 przez bulek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 1054
- Rejestracja: 22-10-2004 18:08
Pizzerie 2
"sam ją robisz? rozwozisz?"
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 00:00 przez marcin85tbg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 1054
- Rejestracja: 22-10-2004 18:08
Pizzerie 2
"No i wszystko jasne. A podjadasz z ziemi?"
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 00:09 przez marcin85tbg, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Składa pudełka i studiuje marketing , chociaż na razie ciężko to idzie . A co do jakości to dobry poziom to na plus , a na minus wystrój i wielkość lokalu ,czasami czuję się tam jak w łazience przy niemieckiej autostradzie."
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 00:10 przez A1313, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Pewnie, ze tak.
Ostatnia zmiana wpisu: bulek, 20-07-2010 - 22:16 "
Ostatnia zmiana wpisu: bulek, 20-07-2010 - 22:16 "
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 00:11 przez bulek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 1054
- Rejestracja: 22-10-2004 18:08
Pizzerie 2
"A jednak masz coś wspólnego z tym miejscem skoro kasujesz wpis o białych robalach, żeby nie było antyreklamy. No nic podeślę tam sanepid."
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 00:21 przez marcin85tbg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 3508
- Rejestracja: 24-01-2009 09:47
Pizzerie 2
"w 100 dole też jest pizza jak włoska.
i bardzo smaczna.
choć ostatnie 2 pizze jadłem od Chłopców z Ferajny "
i bardzo smaczna.
choć ostatnie 2 pizze jadłem od Chłopców z Ferajny "
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 03:16 przez grassownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"W 100dole moze i jest dobra pizza ...ale to zalezy od tego kto ja robi...
jesli robi koles to jest wysmienita i mysle,ze na pewno jedna z lepszych
kgdy robi ktoras z babeczek to one daja moim zdaniem duzo ... za dużo
mąki.."
jesli robi koles to jest wysmienita i mysle,ze na pewno jedna z lepszych
kgdy robi ktoras z babeczek to one daja moim zdaniem duzo ... za dużo
mąki.."
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 12:57 przez kastatbg, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"
..ciasto "pulchne", pieczone na blaszce wysmarowanej olejem, pieknie ciagnacego sie sera bardzo duzo ,ale nie wiem, jak z iloscia skladnikow, bo byly przysypane serem. sos czosnkowy baardzo gesty i w miare smaczny. w lokalu taniej 20% z ulotka, wiec koszty takie se o! jak ktos lubi pizzawke z quattro lub zuma to i z grubego benka bedzie mu smakowac-ja odpuszczam!!!"
vishalbulek pisze:Jezeli chodzi o pizze najbardziej przypominajaca wloska to tylko Calabria.
nic specjalnegoolekko pisze:Czy ktoś już był w Grubym Benku i może coś o tej pizzerii napisać?
..ciasto "pulchne", pieczone na blaszce wysmarowanej olejem, pieknie ciagnacego sie sera bardzo duzo ,ale nie wiem, jak z iloscia skladnikow, bo byly przysypane serem. sos czosnkowy baardzo gesty i w miare smaczny. w lokalu taniej 20% z ulotka, wiec koszty takie se o! jak ktos lubi pizzawke z quattro lub zuma to i z grubego benka bedzie mu smakowac-ja odpuszczam!!!"
Ostatnio zmieniony 21-07-2010 16:15 przez bigBUD, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Dzisiaj po długiej przerwie jadłem pizzę w AllCapone. Jedenastka na włoskim (nie cienkim, tylko bardzo cienkim) cieście. Pychota!
No i spróbowałem pizzy w Benku wczoraj. Nie najgorsza, ale rewelacji nie ma. Dokładnie jak pisze bigBUD. Jak komuś smakuje z Quattro czy z Zuma to i z Grubego Benka mu podejdzie. Natomiast GB i tak o niebo przerasta Calabrię o zgrozo!
Muszę się w końcu wybrać do Chłopców, bo jakoś zawsze mam nie po drodze."
No i spróbowałem pizzy w Benku wczoraj. Nie najgorsza, ale rewelacji nie ma. Dokładnie jak pisze bigBUD. Jak komuś smakuje z Quattro czy z Zuma to i z Grubego Benka mu podejdzie. Natomiast GB i tak o niebo przerasta Calabrię o zgrozo!
Muszę się w końcu wybrać do Chłopców, bo jakoś zawsze mam nie po drodze."
Ostatnio zmieniony 22-07-2010 01:06 przez gjt, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"a ja wczoraj skonsumowalem z Tertio, najwieksza.... przerazilem sie smakiem po dwoch kawalkach podziekowalem.
Wychodzi na to, ze kubki smakowe kazdy ma inne "
Wychodzi na to, ze kubki smakowe kazdy ma inne "
Ostatnio zmieniony 22-07-2010 10:24 przez MediaTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Proponuję zjeść pizzę z FIGARO , pieczona na kamieniu , świetne ciasto . Link do tej pizzerii www.figaro.tbg.net.pl"
Ostatnio zmieniony 11-09-2010 19:15 przez masz, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"kto co lubi,ale moje zdanie jest takie:jesli pizza na grubym cieście to tylko pizza hut(tak wiem -nie u nas)reszta grubych ciast robionych gdzie indziej to jakies bułkowate zakalcowate klocki które zapychają i nic wiecej.
mnie odpowiada Al Capone,dawno temu byłem w Da grasso-też ok,Berg też ujdzie(mega zimny lokal zimą tak na marginesie),przymierzam sie do Ferajny i Figaro ,Vishal-też ujdzie jak dla mnie.
Quattro jesli to jescze istnieje-jak dla mie to nieporozumienie
Keclub-średnia ale zjadliwa."
mnie odpowiada Al Capone,dawno temu byłem w Da grasso-też ok,Berg też ujdzie(mega zimny lokal zimą tak na marginesie),przymierzam sie do Ferajny i Figaro ,Vishal-też ujdzie jak dla mnie.
Quattro jesli to jescze istnieje-jak dla mie to nieporozumienie
Keclub-średnia ale zjadliwa."
Ostatnio zmieniony 13-09-2010 03:07 przez spit, łącznie zmieniany 1 raz.
Pizzerie 2
"Dziś przechodząc ulicą Sandomierską zobaczyłam tam pizzerie. Czy ktoś był i próbował pizze z tego lokalu? Od kiedy ten lokal tam jest?"
Ostatnio zmieniony 15-09-2010 22:07 przez Kruszynka, łącznie zmieniany 1 raz.