Pizzerie 2

Dyskusje o barach, pubach, retauracjach, dyskotekach, kawiarniach, cukierniach i wszelkich podobnych
olekko
Posty: 1762
Rejestracja: 25-05-2005 19:13

Pizzerie 2

Post autor: olekko » 01-08-2007 16:57

"offtop:

offtopy robicie :D"
Ostatnio zmieniony 01-08-2007 16:57 przez olekko, łącznie zmieniany 1 raz.

Łajza
Posty: 139
Rejestracja: 23-07-2007 18:32

Pizzerie 2

Post autor: Łajza » 02-08-2007 17:19

"A ja wiem dlaczego Baba Jaga. Żeby dzieci kusiły się na cos co złe i przez co mozna zeby stracic nabawiając sie przy tym niestrawnosci. jak prawdziwa jedza pizzeria zdziera kase dajac w zamian wielkie g.. hehehe"
Ostatnio zmieniony 02-08-2007 17:19 przez Łajza, łącznie zmieniany 1 raz.

Tosi
Posty: 88
Rejestracja: 11-09-2006 21:02

Pizzerie 2

Post autor: Tosi » 03-08-2007 01:42

"zapomniałem powiedzieć że w środku zalatuje takim kiblem miejskim ....chyba jakieś problemy z kanalizacja ....."
Ostatnio zmieniony 03-08-2007 01:42 przez Tosi, łącznie zmieniany 1 raz.

hardnheavy
Posty: 348
Rejestracja: 17-04-2007 09:51

Pizzerie 2

Post autor: hardnheavy » 03-08-2007 10:41

"Wczoraj skusiłem się na pizzę z Berga. Pierwsza nie miła niespodzianka na wstępie, nie można wymieniać dodatków w ramach tej samej grupy np. kukurydzy na paprykę, tzn. można ale za dopłatą, takie zwyczaje to panowały w pizzeriach 15 lat temu... :shock:
Sosy dramat (pomijam, że do dużej pizzy małe pojemniczki jakie dają w Tertio ale do małej...), zabarwiona woda bez smaku. Wielkość deklarowane 30 cm. średnicy to w rzeczywistości 25...
Ciasto wilgotne i słodkawe :?
Jedyne plusy to składniki farszu, świetny kurczak i super zapiekany ser.
Ogólnie nie umywa się do Tertio, na 5 daje 2,5."
Ostatnio zmieniony 03-08-2007 10:41 przez hardnheavy, łącznie zmieniany 1 raz.

Mlody
Posty: 659
Rejestracja: 13-05-2005 20:06

Pizzerie 2

Post autor: Mlody » 08-08-2007 01:44

"Skoro o Bergu mowa. Bylem w niedziele z zamiarem kupna piwa. Cena niska jak na Tarnobrzeg (duzy +). Z czasem skusismy sie na pizze. Ide zamawiac srednia, ale patrze, ze kelnerka chce wydac na sale wlasnie jakas srednia. Zwatpilem, bo byla zbyt mala. No to postanowilismy skusic sie na kebaba. W miedzy czasie delektowalismy sie dobrymi dubami lecacymi z glosnikow, ktore ponoc sa nawet w lazience :) Wnetrze naprawde ladne. Minusem jak dla mnie jest brak zakazu palenia. Czekajac na kebaba obserwowalem klientow, ktorzy jedli pizze. Co zauwazylem? Sos czosnkowy (?) za rzadki, wlozenie plastikowej lyzeczki to mistrzostwo buractwa :/

Po jakichs 15 minutach (moze 10) doczekalismy sie kebaba, ale jednego. Podany w papierze na talerzyku. Minelo kolejne 15 (moze 10 :) )minut i dostalem ja. Jak tak mozna? Tyle czekac na jedno zamowienie? Zamawialem od razu dwa kebaby, a dostalem je na raty :/ Tak sie nie robi. W dodatku dostalem go juz bez talerzyka, kolejny objaw buractwa.

Co do samego kebaba: ladnie podany, jednak malo miesa, aczkolwiek bardzo dobrego. Za to duzo surowek (cos ala pierwszy kebab na szewskiej od bagateli w krk ).

Ogolnie jestem zniesmaczony, ale pewnie odwiedze jeszcze ten lokal, gdyz przyjemnie sie siedzi, no i musze sprobowac pizzy"
Ostatnio zmieniony 08-08-2007 01:44 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

ibka
Posty: 3349
Rejestracja: 15-05-2004 21:20

Pizzerie 2

Post autor: ibka » 08-08-2007 02:22

"ja wczoraj zamowilam pizze z Tertio (wolalam na razie nie ryzykowac zadnymi nowymi) i byla bardzo mile zaskoczona. pizze zamowilam o 20:26, a dostarczyli ją 21:05 wiec olbrzymi plus dla nich. jak zwykle pizze wypasion i bardzo smaczna, sosiki supcio :) i jak tu czlowiek ma sie przerzucic na cos innego :)

Mlody, a po ile kebaby sa? i jak wypadaja w porwonaniu do Poczekalni?"
Ostatnio zmieniony 08-08-2007 02:22 przez ibka, łącznie zmieniany 1 raz.

MadziaZ.
Posty: 668
Rejestracja: 05-06-2004 22:48

Pizzerie 2

Post autor: MadziaZ. » 08-08-2007 11:30

"średnia pizza Berg ma 30cm, duża 40 więc standard. Miałam okazję jeść tam zapiekankę z pieczarkami, i nie posmakowało :/ o keczup trzeba się było upomnieć, a i tak pani dostarczyła przecier pomidorowy........."
Ostatnio zmieniony 08-08-2007 11:30 przez MadziaZ., łącznie zmieniany 1 raz.

Mlody
Posty: 659
Rejestracja: 13-05-2005 20:06

Pizzerie 2

Post autor: Mlody » 08-08-2007 12:24

"[quote:4cb562eb35="ibka"]Mlody, a po ile kebaby sa? i jak wypadaja w porwonaniu do Poczekalni?[/quote:4cb562eb35]
Kebab po 6,5 Jak wypadaja? Dla mnie za duzo surowek w Bergu, a ostatnio w Poczekalni dostalem znowu za duzo miesa. Jednak mimo wszystkiego Poczekalnie wyprzedza Berga"
Ostatnio zmieniony 08-08-2007 12:24 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

ibka
Posty: 3349
Rejestracja: 15-05-2004 21:20

Pizzerie 2

Post autor: ibka » 08-08-2007 22:00

"olki, dzieki :)"
Ostatnio zmieniony 08-08-2007 22:00 przez ibka, łącznie zmieniany 1 raz.

olekko
Posty: 1762
Rejestracja: 25-05-2005 19:13

Pizzerie 2

Post autor: olekko » 24-09-2007 23:16

"ostatnio nie zamawiam pizzy w DG, od miesiaca jem w Tertio i jestem bardzo zadowolony. Ostatnio podniesiono nieznacznie ceny, ale udalo mi sie je obejsc :P"
Ostatnio zmieniony 24-09-2007 23:16 przez olekko, łącznie zmieniany 1 raz.

Paziu
Posty: 326
Rejestracja: 10-05-2006 23:19

Pizzerie 2

Post autor: Paziu » 25-09-2007 00:25

"wczoraj czekałem na pizzę z Berga 3h, a jak już przyjechała to była taka jakby wilgotna, chłodna, a w pizzy z kurczakiem spotkałem kość :/ do tego sos czosnkowy dziwnie rzadki i na wierzchu wytrąciła się woda :/ ale pizza nawet smaczna mimo tych wielu błędów, ale odstraszył Berg mnie i to bardzo"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 00:25 przez Paziu, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.ravenstein-weer.eu
Skype: ravenstein-weer

Kamyl
Posty: 1490
Rejestracja: 14-05-2006 14:52

Pizzerie 2

Post autor: Kamyl » 25-09-2007 00:35

"[quote:9088df63fd]
Za to duzo surowek (cos ala pierwszy kebab na szewskiej od bagateli w krk )
[/quote:9088df63fd]
hehehe znam ten ból.. kiedy surówka Ci spada na nowo ubraną koszulke chcąc lansować się po krk ;) zjeść Kebaba z Krakowa idąc i nie zostawiając niczego na sobie i chodniku to mistrzostwo świata... Co do pizzy się wypowiedziałem ?? a gdzie mają dobre zapiekanki ?? Bo ja najlepszą jaką jadlem to była w Rzeszowie koło dworca... zapiekanka [4.50zł]moze z 35-40 cm i było na niej wszystko - sałata , pomidor , ogórek kiszony smakujący jak domowy ze słoika , szczypiorek , oczywiscie ser nie dość ze stopiony na bułce to jeszcze posypany , full majonezu i keczupu :składników tyle ze nie pamietam P:D miałem trudności z zjedzeniem... aa przejść z tym przez ulice na dworzec gdy się człowiekowi śpieszy to masakra :) trzeba uważać ;) na prawde polecam ;) jeszcze podane na tackach 2 takich papierowych;]"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 00:35 przez Kamyl, łącznie zmieniany 1 raz.

Mlody
Posty: 659
Rejestracja: 13-05-2005 20:06

Pizzerie 2

Post autor: Mlody » 25-09-2007 13:46

"[quote:18629fe7fc="Kamyl"]hehehe znam ten ból.. kiedy surówka Ci spada na nowo ubraną koszulke chcąc lansować się po krk Wink zjeść Kebaba z Krakowa idąc i nie zostawiając niczego na sobie i chodniku to mistrzostwo świata...[/quote:18629fe7fc]
Nie odczuwam tego bolu, przykro mi. Jak sie potrafi jesc, to nic nie spada. proste



Obsluga w Bergu fatalna. Przyszlismy ze znajomymi, siedlismy, "kelnerka" dopiero po zwroceniu uwagi wziela talerze po wczesniejszych klientach. Chyba pracuje tam za kare."
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 13:46 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

Pakuł
Posty: 839
Rejestracja: 29-03-2005 02:53

Pizzerie 2

Post autor: Pakuł » 25-09-2007 13:49

"albo to jej pierwsze dni w jakiejkolwiek pracy"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 13:49 przez Pakuł, łącznie zmieniany 1 raz.

Mlody
Posty: 659
Rejestracja: 13-05-2005 20:06

Pizzerie 2

Post autor: Mlody » 25-09-2007 13:53

"Tymbardziej powinna sie starac"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 13:53 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

ssylwiaa
Posty: 45
Rejestracja: 11-06-2007 16:33

Pizzerie 2

Post autor: ssylwiaa » 25-09-2007 16:35

"najlepsza jest pizza z [b:c9caf16b19]TERTIO :)[/b:c9caf16b19]

bo: mozna wybrac cienkie lub grube ciasto :) a w da grasso daja tylko cienkie .
w tertio lepsze jest wszytsko smak itd;P
a w da grasso przywoza zimna pizze...


itd;P"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 16:35 przez ssylwiaa, łącznie zmieniany 1 raz.

Łajza
Posty: 139
Rejestracja: 23-07-2007 18:32

Pizzerie 2

Post autor: Łajza » 25-09-2007 18:12

"da grasso łoj jezu sicku boski seru matu ratuj. nawet kanapka zrobiona przez siebie i skonumowana na polu lepiej smakuje niz pizza tam. tertio ponad wszystko ;p"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 18:12 przez Łajza, łącznie zmieniany 1 raz.

ibka
Posty: 3349
Rejestracja: 15-05-2004 21:20

Pizzerie 2

Post autor: ibka » 25-09-2007 19:27

"a ja dziś wybieram się do tertio. w bergu jeszcze nie jadłam pizzy, bo juz sama zapiekanka mnie odstraszyla. tzn nie samo jedzenie, tylko czas oczekiwania. najpierw 5 min czekalam, az pani zorientuje się cz jeszcze są zapiekanki, a potem przeszło 30 min czekalam az ją dostane... :/ nie mniej jednak sama zap byla abrdzo smaczna :)"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 19:27 przez ibka, łącznie zmieniany 1 raz.

Rastamanek
Posty: 669
Rejestracja: 03-04-2007 18:27

Pizzerie 2

Post autor: Rastamanek » 25-09-2007 20:54

"Da Tertio Da Best!"
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 20:54 przez Rastamanek, łącznie zmieniany 1 raz.

k0za
Posty: 79
Rejestracja: 02-09-2004 18:32

Pizzerie 2

Post autor: k0za » 25-09-2007 21:30

"ja ostatnio stolowalem sie w bergu.
w sosie czosnkowym plywaly kawalki czosnku,
poza tym nie smakowal jak czosnkowy, tylko smietanowy :| i to taki kwasny.."
Ostatnio zmieniony 25-09-2007 21:30 przez k0za, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ