"
jurystka pisze:pierwszy raz byłam tam kolo świąt bożego narodzenia. wypiłam tylko kawe, która byłą bardzo przeciętna i na której podanie czekałam 15 min!!! drugi raz byłam tam wczoraj. zamówiłyśmy 2 dania. oba były OHYDNEGO smaku! kucharz, chyba jedyną przyprawę jaką miał to ocet winny i sól. mało tego, trzeba było czekać na obsługę znów około 15 min.przy czym usiłując zamówić coś przy barze dowiedziałam sie, że nam "siedzieć i czekać". (po tych słowach powinnam była wyjść.) zauważyłam też, że klienci są tam dzieleni na 2 grupy. znajomych, którzy byli obsłużeni pierwsi, mimo że przyszli 5min po mnie. i resztę klientów. nie pamiętam kiedy wyszłam tak wysoce niezadowolona z jakiejkolwiek knajpy. i wiem, że więcej tam już nie wrócę. szczerze nie polecam.
Droga jurystko !
Bardzo lubię czytać wypowiedzi i opinie internautów i szanuje ich wypowiedzi, ponieważ każdy ma prawo do swojej opinii .
Jako szef kuchni CHzF lubię wiedzieć co smakuje a co nie moim klientom i czy odpowiada im mój gust kulinarny, gdyż każda potrawa wychodząca na zamówienie przechodzi przez moje kubki zamkowe.
Jednakże twoja wypowiedź dała mi do myślenia, czy twoje podniebienie i receptory odpowiedzialne za smak są już w miarę rozwinięte i czy potrafisz rozróżnić brokuł od kalafiora. Ostatnią rzeczą którą użyłbym w mojej kuchni to glinian sodu czyli po prostu sól kuchenna kupowana przez twoja mamę i babcie w biedronce za 80 gr. Wchodząc w świat magii kulinarnej nauczyłem się wydobywać sól twojej babci z produktów i pół produktów których używam do przygotowania potraw.
Moje motto to '' potrawa bez soli klienta zadowoli ''. Na mojej liście zakupów potrzebnej do restauracji znajduje się sól twojej babci w ilości 1kg na 12 miesięcy .
Śmiem również podejrzewać że podczas rozmowy z osobą z którą byłaś w restauracji wysypała ci się sól z solniczki umieszczonej na stole przy którym siedziałaś i przypadkowo dostała ci się do twojej paszczy ;0
Kończąc moją wypowiedź chcę ci powiedzieć że jestem bardzo wielkim przeciwnikiem soli.
Mam nadzieję że twój górny przewód pokarmowy szybko osiągnie okres dojrzałości i będziesz mogła w pełni rozkoszować się moimi potrawami.
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości co do moich potraw to napisz mi na e-maila :
pandzior39@interia.pl
PS.Pozdrawiam wszystkich Internautów i życzę smacznego ;* Chef CHzF"