Otwierane/zamykane: gastronomia

Dyskusje o barach, pubach, retauracjach, dyskotekach, kawiarniach, cukierniach i wszelkich podobnych
Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 14382
Rejestracja: 15-06-2003 23:41

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: admin » 27-12-2014 16:46

"Na miejscu kebabu Poczekalnia ma być kolejna cukiernia.
Sieciówka Cukiernia Królewska, http://www.ciasto.pl/

Do tej pory obecna tylko w Wielkopolsce i Stalowej Woli."
Ostatnio zmieniony 27-12-2014 16:46 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.

franko
Posty: 292
Rejestracja: 26-08-2014 16:27

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: franko » 29-12-2014 14:03

"juz działa zczaiłeś sie w pore ;)"
Ostatnio zmieniony 29-12-2014 14:03 przez franko, łącznie zmieniany 1 raz.

grassownik
Posty: 3509
Rejestracja: 24-01-2009 09:47

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: grassownik » 29-12-2014 14:11

"ale ciekawe zjawisko-za kebaba wchodzi cukiernia :-) do tej pory raczej to kebaby podbijały Tarnobrzeg.

szkoda,że takiej burgerowni jaką w Stalowej otworzył Tarnobrzeżanin nie mamy.no ale kto by tu za 10 zł jadł burgera skoro ma cheesa w maku za 3 zyle ? ;-)"
Ostatnio zmieniony 29-12-2014 14:11 przez grassownik, łącznie zmieniany 1 raz.

paweł_tarnobrzeg
Posty: 48
Rejestracja: 20-05-2014 23:09

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: paweł_tarnobrzeg » 29-12-2014 14:19

"Kilka lat temu na ul. Szkolnej była taka cukiernia Walentino bądź Valentino. Kiedyś chciałem coś tam kupić i okazało się że już nic takiego nie ma. Czy została gdzieś przeniesiona?"
Ostatnio zmieniony 29-12-2014 14:19 przez paweł_tarnobrzeg, łącznie zmieniany 1 raz.

grassownik
Posty: 3509
Rejestracja: 24-01-2009 09:47

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: grassownik » 29-12-2014 14:26

"zniknęła z powierzchni ziemi ;-)
pojawiły się inne.cukierni mamy pod dostatkiem.tak mi się wydaje.
podobnie z piekarniami,teraz furorę robi ta Skalnego czy Skalskiego."
Ostatnio zmieniony 29-12-2014 14:26 przez grassownik, łącznie zmieniany 1 raz.

MT
Posty: 983
Rejestracja: 11-02-2013 23:47

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: MT » 29-12-2014 22:25

"
no ale kto by tu za 10 zł jadł burgera skoro ma cheesa w maku za 3 zyle
Jakiś czas temu jeździłem przy okazji do Lapidarium w Sandomierzu na burgery. Około 20zł za naprawdę ogromnego burgera plus frytki. Mniam... aż mi smak wrócił. ;) A ten w stalówce to ma jakąś konkretną nazwę dającą się wyguglać?"
Ostatnio zmieniony 29-12-2014 22:25 przez MT, łącznie zmieniany 1 raz.

frugo
Posty: 245
Rejestracja: 25-06-2004 00:12

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: frugo » 29-12-2014 22:41

Ostatnio zmieniony 29-12-2014 22:41 przez frugo, łącznie zmieniany 1 raz.

grassownik
Posty: 3509
Rejestracja: 24-01-2009 09:47

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: grassownik » 29-12-2014 23:38

"https://www.facebook.com/fryturnia ja o tym ;-)

jadłem ze 2 tygodnie temu burgera w sandomierskim Bistro Podwale.bez szału,te w Stalowej lepsze ;-) i tańsze."
Ostatnio zmieniony 29-12-2014 23:38 przez grassownik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 14382
Rejestracja: 15-06-2003 23:41

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: admin » 08-03-2015 14:50

"Przy ul. Kościuszki, na lewo od Cukierni Dominikańskiek, na rogu, oszyldowano oryginalny grecki GYROS. Nie wiem kiedy otwarcie.

Ostatni gyros jaki otwarto w mieście (na Dzikowie), działał jakiś tydzień.
Miejscówka też jest dość pechowa, różne branże się tam przewinęły w ostatnich latach.
Ale - powodzenia!"
Ostatnio zmieniony 08-03-2015 14:50 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 14382
Rejestracja: 15-06-2003 23:41

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: admin » 17-04-2015 04:10

"Dziś (właściwie już wczoraj) było otwarcie włoskiej restauracji w dawnej 100dole, (wcześniej 10,5; później All Capone Open Bar).
Miejsce bardzo interesujące: http://restauracja-italiana.pl/
Uderzajcie i sprawdzajcie. Tyle na dziś, jutro napiszę więcej :-)"
Ostatnio zmieniony 17-04-2015 04:10 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.

grassownik
Posty: 3509
Rejestracja: 24-01-2009 09:47

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: grassownik » 17-04-2015 08:22

"świetna lokalizacja i piec opalany drewnem to ich największy plus.
natomiast ostatnie inicjatywy tam średnio wypalały więc zobaczymy."
Ostatnio zmieniony 17-04-2015 08:22 przez grassownik, łącznie zmieniany 1 raz.

skival
Posty: 228
Rejestracja: 31-08-2005 01:24

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: skival » 17-04-2015 12:47

"co do gyrosa koło dominikańskiej to zdążyli powiesić tylko szyld i pozamiatać w środku...oczywiście lokal jest już do wynajęcia. Nawet otwarcia nie było (albo nie słyszałem o otwarciu)."
Ostatnio zmieniony 17-04-2015 12:47 przez skival, łącznie zmieniany 1 raz.

chińczyk
Posty: 193
Rejestracja: 17-02-2012 20:20

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: chińczyk » 17-04-2015 14:20

"trzeba naprawde kochać ryzyko, żeby ładować grube pienadze w włoską knajpe w miejscu w którym było ich już wcześniej kilka i żadna nie wypaliła."
Ostatnio zmieniony 17-04-2015 14:20 przez chińczyk, łącznie zmieniany 1 raz.

MT
Posty: 983
Rejestracja: 11-02-2013 23:47

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: MT » 17-04-2015 14:59

"Co do tego budynku i jego lokalizacji to zawsze twierdziłem, że jest to bardzo dobra lokalizacja. Popatrzcie na takich chłopaków z ferajny, którzy działają na zadupiu pod zwierzyńcem. Oni lokalizację mają 5 razy gorszą a funkcjonują wyśmienicie, trzeba stolik rezerwować. Gdzieś w Tarnobrzegu jeszcze trzeba w jakiejś pizzerii/restauracji?

To nie pechowa lokalizacja tylko niewłaściwe wykorzystanie potencjału przez poprzednich właścicieli. Ludzie tam nie chodzili, bo był po prostu brak atmosfery i była kiepska kuchnia. Swego czasu jeszcze za czasów alcapone byłem tam parę razy z dzieckiem na ogródku. Więcej nie poszedłem bo mimo, że godziny wczesne popołudniowe to przy stolikach zewnętrznych zaczęły przesiadywać pogimnazjalne ochleje paląca papierosy na potęgę.

Na pewno tam się przejdę by zobaczyć jak to teraz wygląda i jakie jest menu. Chciałbym, aby to miejsce odżyło na długo."
Ostatnio zmieniony 17-04-2015 14:59 przez MT, łącznie zmieniany 1 raz.

rumburak
Posty: 269
Rejestracja: 03-10-2010 18:49

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: rumburak » 17-04-2015 16:52

"
chińczyk pisze:trzeba naprawde kochać ryzyko, żeby ładować grube pienadze w włoską knajpe w miejscu w którym było ich już wcześniej kilka i żadna nie wypaliła.
No nie potwierdzę tego co napisałeś.Stodoła była kilka lat,potem już różnie bywało.Jeżeli italiana będzie miała dobre żarcie i rozsądne ceny to się utrzyma."
Ostatnio zmieniony 17-04-2015 16:52 przez rumburak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 14382
Rejestracja: 15-06-2003 23:41

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: admin » 17-04-2015 21:24

"
?? pisze:Co do tego budynku i jego lokalizacji to zawsze twierdziłem, że jest to bardzo dobra lokalizacja. Popatrzcie na takich chłopaków z ferajny, którzy działają na zadupiu pod zwierzyńcem. Oni lokalizację mają 5 razy gorszą a funkcjonują wyśmienicie, trzeba stolik rezerwować. Gdzieś w Tarnobrzegu jeszcze trzeba w jakiejś pizzerii/restauracji?
Wydaje mi się, że z wiekiem kiepska lokalizacja i drogie piwo staje się zaletą lokalu, a nie jego wadą. W młodości można to odbierać na odwrót.
W wieku dojrzałym częściej i tak jeździ się samochodem. Jak kiepski dojazd i drogie piwo, to mniej gości o których wspominasz wyżej. Można więc spokojnie wybrać się z dziećmi, albo na rozmowę towarzyską czy biznesową. Unikamy atmosfery jak na JKM w Małgośce :-)"
Ostatnio zmieniony 17-04-2015 21:24 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 14382
Rejestracja: 15-06-2003 23:41

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: admin » 02-05-2015 22:59

"Na kawiarni "Mała Czarna" wisi kartka z informacją o lokalu do wynajęcia.
Mam nadzieję, że nie dotyczy to kawiarni? Ktoś wie?"
Ostatnio zmieniony 02-05-2015 22:59 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.

zbigniew76
Posty: 77
Rejestracja: 16-11-2010 22:08

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: zbigniew76 » 03-05-2015 01:30

"Nie, zdziwiłbym się w ogóle jakby ten lokal został zamknięty (w cale im tego nie życzę, w ręcz przeciwnie ).Dopóki w tym kraju ludzie nie będą godnie zarabiać, to większości społeczeństwa nie będzie po prostu stać na taki "luksus", aby pójść sobie po prostu na małą czarną, przed pracą czy też po. Nie miałem okazji być w tej kafejce, więc też nie wiem jaki klimat i jakie ceny. Przytoczę tylko kwoty jakie są w różnych miejscach. W Paryżewie około 1 euro, w Chicago około 1 dolca,w Polsce, ostatnio wchodzę do "mc" a tu kawa w granicach 6-8 zł. Podobnie jest na różnych stacjach paliw, nie wspominając już o takich miejscach jak lotnisko w Wa-wie gdzie kawa w granicach 15 zł. Więc, patrząc na kwoty czarnego napoju i zarobki w podanych krajach, wychodziłoby na to aby kawa kosztowała w naszym kraju około 1 zł. A, tak przecież nie jest, więc w takim miasteczku jak Tbg. gdzie wiele ludzi, ledwo wiąże koniec z końcem na kawę nie pójdzie."
Ostatnio zmieniony 03-05-2015 01:30 przez zbigniew76, łącznie zmieniany 1 raz.

spit
Posty: 218
Rejestracja: 12-09-2010 03:48

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: spit » 03-05-2015 18:20

"ooooo to italiane w dawnej 100-dole otwiera Włoch który bawił się do tej pory w pizze w gorzycach.
zobaczymy, i powodzenia."
Ostatnio zmieniony 03-05-2015 18:20 przez spit, łącznie zmieniany 1 raz.

spit
Posty: 218
Rejestracja: 12-09-2010 03:48

Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: spit » 03-05-2015 18:29

"siedze teraz w Irlandii mhh z której w sumie niedługo wracam -niestety:(
mgólbym długo opowiadac o fast i knajpach itp.
tak jak mówisz zbigniew-kasa od której wszystko się zaczyna i nakreca.
no i tez może inny kontekst kulturowy tutaj:) ze tak się wyraże"
Ostatnio zmieniony 03-05-2015 18:29 przez spit, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ