Ale zobacz sobie u Wujka

Co prawda wyodrębniliśmy własność ze wspólnej działki przynależnej do bloku i uwłaszczyliśmy lata temu jednak spółdzielnia ma niewątpliwie grunty będące w wieczystym użytkowaniu.admin pisze: ↑27-12-2018 17:44Na fejsie pojawiło się pismo od wiceprezydenta Pluty informujące o wielokrotnym wzroście stawki za wieczyste użytkowanie, wynikające z przeliczonej na nowo wartości działki. Ustawa ogranicza wzrosty rok do roku, stąd rozłożenie na kilka lat.
Nie mówię, że urealnienie stawek jest złe, jeśli to urealnienie.
Na każdy chodnik wjedzie mały ciągnik, można też łopatą. Problem z odśnieżaniem jest, nie ma co ukrywać. Fakt jest taki, że chodniki należą do wielu podmiotów: jedne do miasta, inne do spółdzielni, jeszcze inne do prywatnych właścicieli. Ciężko się połapać kto zawalił.mariano pisze: ↑08-01-2019 21:21@ karaś kurde tak sobie uświadomiłem, przecież tam gdzie chodzę na rehabilitację, to duży chodnik jest, może wjechać mały traktorek i odśnieżyć. Ja jeszcze nazwijmy to młody i ma mi kto pomóc. A co z osobami starszymi często samotnymi? Kto ma im pójść na zakupy? Jak dojdą do lekarza. To jest przykre.
Rabato - Gazetki promocyjne Biedronka