Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
- dominik267
- Posty: 728
- Rejestracja: 04-03-2014 01:20
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Od jutra rana piwa u nas dostępne będą
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Mam już nowości z Browaru Tarnobrzeg. Orientar się chłodzi, pewnie wkrótce opiszę wrażenia.
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Jakieś te pół litra Orientara mniejsze niż zwykle Znaczy, że pewnie bardzo dobrze wchodzi.
Według danych producenta mamy: goryczkę 4,5/6 beczek, moc 6%, ekstrakt 15%. Zalecane podawanie w IPA glass, w temperaturze 10 stopni.
Opis piwa: Piwo jasne górnej fermentacji w stylu Wheat India Pale Ale, z dodatkiem liści limonki kaffir, trawy cytrynowej i aframonu (pieprz madagaskarski). Szczególną uwagę zwraca gładkość uzyskana dzięki wykorzystaniu płatków pszenicznych i owsianych.
Autokorekta podkreśla mi tym razem 5 słów z opisu, czyli orientalnie jest.
Już się przyzwyczaiłem, że syku i szczególnej piany nie będzie. Pianę udało się uzyskać wyraźną, ale była tradycyjnie nietrwała. Kolor jasny, jak piwo pszeniczne i, w sumie jeśli smaki mają kolory, to smak też bym określił jako jasny.
Klaru zdecydowanie brak, ale męt w żaden sposób nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, pewnie nadaje tą delikatną miałkość (w znaczeniu tylko konsystencji nie charakteru) i obiecaną gładkość.
Zapach cudowny, nie gorszy niż AVATAR. Głęboko cytrusowy, jednocześnie świeży, orzeźwiający i żywy, trochę pszenny, delikatnie drożdżowy.
Zgodnie z zapowiedzią piwo jest gładkie, miękkie, delikatnie matowe. Lekkie, z wyraźnie przebijającą się goryczką, ale niezbyt trwałą, która nie zostawia wyraźnego posmaku. W smaku już mniej cytrusowe, ale w czasie picia przecież nadal pachnie.
Ocena całości bardzo pozytywna, powinno podejść również mniej wyrobionym (jak ja) konsumentom. Całkiem dobre piwo powszednie. Mocy nie brakuje, zresztą jak we wszystkich tarnobrzeskich wyrobach. Taki trochę AVATAR LIGHT, przy czym dla mnie to pozytyw, bo z goryczy AVATARA zdecydowanie było co zelżyć i jeszcze sporo zostało.
Trudno to dokładnie nazwać, ale względem mojego ideału piwa, wciąż nie mogę odnaleźć w tarnobrzeskich wyrobach głębi. Wszystkie smaki i aromaty, chociaż dość intensywne, wydają mi się jednak ulotne. Może to kwestia niewyrobionych kubków, może niewielkich dawek, albo okoliczności. Albo że nie mam IPA glass. Kubki pewnie już się nie wyrobią, ale dawki i okoliczności mogę jeszcze zmienić. Na pewno jeszcze będę próbował i Orientar trafia obok Startapa na okazyjną listę zakupową.
Na ten moment w prywatnej liście ulubioności układam:
1. STARTAP
2. ORIENTAR
3. AVATAR (doceniam, chociaż nie moje smaki)
4. SANTAROSA
W kolejce czeka NATARAS i SUPERSTAR. NATARAS wkrótce, warunki tarasowe jeszcze jutro powinny być. SUPERSTAR pewnie dopiero za tydzień.
Według danych producenta mamy: goryczkę 4,5/6 beczek, moc 6%, ekstrakt 15%. Zalecane podawanie w IPA glass, w temperaturze 10 stopni.
Opis piwa: Piwo jasne górnej fermentacji w stylu Wheat India Pale Ale, z dodatkiem liści limonki kaffir, trawy cytrynowej i aframonu (pieprz madagaskarski). Szczególną uwagę zwraca gładkość uzyskana dzięki wykorzystaniu płatków pszenicznych i owsianych.
Autokorekta podkreśla mi tym razem 5 słów z opisu, czyli orientalnie jest.
Już się przyzwyczaiłem, że syku i szczególnej piany nie będzie. Pianę udało się uzyskać wyraźną, ale była tradycyjnie nietrwała. Kolor jasny, jak piwo pszeniczne i, w sumie jeśli smaki mają kolory, to smak też bym określił jako jasny.
Klaru zdecydowanie brak, ale męt w żaden sposób nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, pewnie nadaje tą delikatną miałkość (w znaczeniu tylko konsystencji nie charakteru) i obiecaną gładkość.
Zapach cudowny, nie gorszy niż AVATAR. Głęboko cytrusowy, jednocześnie świeży, orzeźwiający i żywy, trochę pszenny, delikatnie drożdżowy.
Zgodnie z zapowiedzią piwo jest gładkie, miękkie, delikatnie matowe. Lekkie, z wyraźnie przebijającą się goryczką, ale niezbyt trwałą, która nie zostawia wyraźnego posmaku. W smaku już mniej cytrusowe, ale w czasie picia przecież nadal pachnie.
Ocena całości bardzo pozytywna, powinno podejść również mniej wyrobionym (jak ja) konsumentom. Całkiem dobre piwo powszednie. Mocy nie brakuje, zresztą jak we wszystkich tarnobrzeskich wyrobach. Taki trochę AVATAR LIGHT, przy czym dla mnie to pozytyw, bo z goryczy AVATARA zdecydowanie było co zelżyć i jeszcze sporo zostało.
Trudno to dokładnie nazwać, ale względem mojego ideału piwa, wciąż nie mogę odnaleźć w tarnobrzeskich wyrobach głębi. Wszystkie smaki i aromaty, chociaż dość intensywne, wydają mi się jednak ulotne. Może to kwestia niewyrobionych kubków, może niewielkich dawek, albo okoliczności. Albo że nie mam IPA glass. Kubki pewnie już się nie wyrobią, ale dawki i okoliczności mogę jeszcze zmienić. Na pewno jeszcze będę próbował i Orientar trafia obok Startapa na okazyjną listę zakupową.
Na ten moment w prywatnej liście ulubioności układam:
1. STARTAP
2. ORIENTAR
3. AVATAR (doceniam, chociaż nie moje smaki)
4. SANTAROSA
W kolejce czeka NATARAS i SUPERSTAR. NATARAS wkrótce, warunki tarasowe jeszcze jutro powinny być. SUPERSTAR pewnie dopiero za tydzień.
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Kontynuując weekendowe testowanie wrzucam kolejną osobistą recenzję piwa z Browaru Tarnobrzeg.
Nadeszła kolej na NATARAS. Dobrze się trafiło, bo to może ostatni w tym roku dzień, w którym można było rekreacyjnie wypić piwo na tarasie w ciepełku.Według danych producenta mamy moc 5%, goryczkę 1,5/6 beczek i ekstrakt 12%. Zalecane spożywanie w temp. 8-10 stopni, najlepiej w jakimś Teku Glass, którego oczywiście na tarasie nie miałem.
Fachowy opis brzmi następująco:
Piwo jasne, górnej fermentacji w stylu SMASH (Single Malt and Single Hop) Pale Ale, czyli z wykorzystaniem tylko jednego gatunku słodu jęczmiennego Pale Ale oraz jednego gatunku amerykańskiego chmielu Idaho Gem.
Piwa z serii Single Hop eksponują dany gatunek chmielu przez co pozwalają poznać jego charakter i walory.
Syk żaden, piany mało, ale gaz wyczuwalny. Może nawet go trochę więcej niż w innych modelach.
Przyjemny zapach piwny, pełen harmonii, bez nietypowych naleciałości.
Kolor wygląda średnio spożywczo, taki mętny bursztyn z ze ściągniętym nasyceniem (po amerykańsku reduced saturation). Smak delikatny, matowy, wyraźnie gorzki, ale jednocześnie dość kwaśny.
Według grafiki piwo miało tylko 1,5/6 beczułek goryczy, ale zupełnie mi jej nie brakuje. Goryczka jest wyraźna, ale stonowana, nie dominuje, ale się przebija. Całość wrażeń świeża, prawie wiosenna, stłumiona, bez wyraźnych pików w żadnym z aspektów.
Wszystko do siebie pasuje, pojawia się chyba nawet ta głębia, której mi brakowało i zestrojenie całości. Może to właśnie te dwa single malt i hop, w dodatku ten hop taki amerykański?
Piwo jak najbardziej na taras i wiele innych okazji. Dla każdego, a nie tylko smakoszy, ze szczególnie wysublimowanym smakiem, znających obce terminologie i trzymających jakieś "teku glass" pod ręką.
Trafia na listę zakupów okazyjnych, zajmuje też mocne 3 miejsce w dotychczasowym osobistym zestawieniu:
STARTAP
ORIENTAR
NATARAS
AVATAR
SANTAROSA
A może jednak nie doczekam z SUPERSTAREM do przyszłego weekendu?
Nadeszła kolej na NATARAS. Dobrze się trafiło, bo to może ostatni w tym roku dzień, w którym można było rekreacyjnie wypić piwo na tarasie w ciepełku.Według danych producenta mamy moc 5%, goryczkę 1,5/6 beczek i ekstrakt 12%. Zalecane spożywanie w temp. 8-10 stopni, najlepiej w jakimś Teku Glass, którego oczywiście na tarasie nie miałem.
Fachowy opis brzmi następująco:
Piwo jasne, górnej fermentacji w stylu SMASH (Single Malt and Single Hop) Pale Ale, czyli z wykorzystaniem tylko jednego gatunku słodu jęczmiennego Pale Ale oraz jednego gatunku amerykańskiego chmielu Idaho Gem.
Piwa z serii Single Hop eksponują dany gatunek chmielu przez co pozwalają poznać jego charakter i walory.
Syk żaden, piany mało, ale gaz wyczuwalny. Może nawet go trochę więcej niż w innych modelach.
Przyjemny zapach piwny, pełen harmonii, bez nietypowych naleciałości.
Kolor wygląda średnio spożywczo, taki mętny bursztyn z ze ściągniętym nasyceniem (po amerykańsku reduced saturation). Smak delikatny, matowy, wyraźnie gorzki, ale jednocześnie dość kwaśny.
Według grafiki piwo miało tylko 1,5/6 beczułek goryczy, ale zupełnie mi jej nie brakuje. Goryczka jest wyraźna, ale stonowana, nie dominuje, ale się przebija. Całość wrażeń świeża, prawie wiosenna, stłumiona, bez wyraźnych pików w żadnym z aspektów.
Wszystko do siebie pasuje, pojawia się chyba nawet ta głębia, której mi brakowało i zestrojenie całości. Może to właśnie te dwa single malt i hop, w dodatku ten hop taki amerykański?
Piwo jak najbardziej na taras i wiele innych okazji. Dla każdego, a nie tylko smakoszy, ze szczególnie wysublimowanym smakiem, znających obce terminologie i trzymających jakieś "teku glass" pod ręką.
Trafia na listę zakupów okazyjnych, zajmuje też mocne 3 miejsce w dotychczasowym osobistym zestawieniu:
STARTAP
ORIENTAR
NATARAS
AVATAR
SANTAROSA
A może jednak nie doczekam z SUPERSTAREM do przyszłego weekendu?
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Pij...
Prz okazji zapytam o to czy a jeśli tak to gdzie mogę kupić pełen asortyment. Nie mam chęci jeździć w ciemno i kupować po 1 czy 2 butelki. Podjąłem kiedyś decyzję że kupię albo wszystkie albo żadnego.
"Państwa i narody, które na podstawie kłamstwa, na podstawie negowania prawdy podają myśl polityczną, dążą do zguby."
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Na eurobenz jest komplet
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
„Piłem Santarosę i Awatara zarówno miesiąc temu, jak i teraz. Jak dla mnie miesiąc temu oba piwa były odczuwalnie lepsze”
Może za krótko stały w browarze? Może zbyt świeże?
„Jeszcze Startup jakoś ujdzie, ale prawie bez gazu, pije się jakby piwo stało pół dnia otwarte”
Może ktoś przeoczył coś przy zacieraniu? (drożdże, glukoza, czas, temperatura)
„Santarosa była super w premierowym wydaniu - teraz jest zbyt kwaśna - zmieniliście recepturę?”
Przypuszczam, że to za sprawą górnej fermentacji…czyli wyszedł raczej ALE a nie LAGER.
„Piwo bardzo mi smakowało ale znowu mam problem z ceną. Za około 4-5 zł mogę kupić z innego browaru piwo które bardzo podobnie smakuje.”
Małe lokalne browary muszą mieć droższe piwa ponieważ produkują ich mniej niż np. jakieś TYSKIE:)
W Tarnobrzegu mamy małą skalę produkcji beer.
Jest za to nowa, duża inwestycja w lokalnym browarze i nie tylko działalność, ale i podatki, akcyza, tytuł prawny, ZUS, zezwolenia, koncesje, księgowość, restauracja, pracownicy, zbiorniki, kadzie, baseny fermentacyjne, kocioł, reaktor chemiczny.
Uruchomienie małego zakładu wytwarzającego piwo metodą tradycyjną może kosztować 300–400 tysięcy złotych...sądzę...
Najbardziej kłopotliwe jest zorganizowanie dystrybucji, ale marża może wynosić nawet 600–800 %.
Biznes więc trafiony, ale może być butelka Tarnobrzeskiego Browaru nieco droższa niż innych marek...(Tyskie Gronie Piwo Jasne 500 Ml 2, 49 złotych; Żywiec Apa Zw Skrz 0,5 L 4 złote).
Może za krótko stały w browarze? Może zbyt świeże?
„Jeszcze Startup jakoś ujdzie, ale prawie bez gazu, pije się jakby piwo stało pół dnia otwarte”
Może ktoś przeoczył coś przy zacieraniu? (drożdże, glukoza, czas, temperatura)
„Santarosa była super w premierowym wydaniu - teraz jest zbyt kwaśna - zmieniliście recepturę?”
Przypuszczam, że to za sprawą górnej fermentacji…czyli wyszedł raczej ALE a nie LAGER.
„Piwo bardzo mi smakowało ale znowu mam problem z ceną. Za około 4-5 zł mogę kupić z innego browaru piwo które bardzo podobnie smakuje.”
Małe lokalne browary muszą mieć droższe piwa ponieważ produkują ich mniej niż np. jakieś TYSKIE:)
W Tarnobrzegu mamy małą skalę produkcji beer.
Jest za to nowa, duża inwestycja w lokalnym browarze i nie tylko działalność, ale i podatki, akcyza, tytuł prawny, ZUS, zezwolenia, koncesje, księgowość, restauracja, pracownicy, zbiorniki, kadzie, baseny fermentacyjne, kocioł, reaktor chemiczny.
Uruchomienie małego zakładu wytwarzającego piwo metodą tradycyjną może kosztować 300–400 tysięcy złotych...sądzę...
Najbardziej kłopotliwe jest zorganizowanie dystrybucji, ale marża może wynosić nawet 600–800 %.
Biznes więc trafiony, ale może być butelka Tarnobrzeskiego Browaru nieco droższa niż innych marek...(Tyskie Gronie Piwo Jasne 500 Ml 2, 49 złotych; Żywiec Apa Zw Skrz 0,5 L 4 złote).
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Mam komplet. Wypiłem piwo SUPERSTAR, ale już nie pamiętam wrażeń na tyle, żeby coś o tym napisać.
Przyzwoite i pijalne, co nie znaczy, że będę je kupował regularnie. Rzeczywiście nie okazało się aż tak gorzkie jak się spodziewałem. Chyba AWATAR, mimo mniejszej ilości beczek, był bardziej gorzki.
Spróbowałem wszystkie wyroby, niektóre po kilka razy, tymczasem wstrzymuję się z zakupami, czekając na specjalne okazje, albo nowe produkty.
Przyzwoite i pijalne, co nie znaczy, że będę je kupował regularnie. Rzeczywiście nie okazało się aż tak gorzkie jak się spodziewałem. Chyba AWATAR, mimo mniejszej ilości beczek, był bardziej gorzki.
Spróbowałem wszystkie wyroby, niektóre po kilka razy, tymczasem wstrzymuję się z zakupami, czekając na specjalne okazje, albo nowe produkty.
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Mamy kolejne piwo z Browaru Tarnobrzeg - ciemne - owsiany stout, po prostu STOUTAR
Nie obiecuję, że szybko przetestuję, trochę za zimno i za ciemno. Mamy też zapowiedź kolejnej premiery za tydzień.
Jeszcze trochę i przestanę nadążać
Nie obiecuję, że szybko przetestuję, trochę za zimno i za ciemno. Mamy też zapowiedź kolejnej premiery za tydzień.
Jeszcze trochę i przestanę nadążać
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
No teraz to już całkiem nie nadążam...
Kolejne nowe piwo z Browaru Tarnobrzeg.
Kolejne nowe piwo z Browaru Tarnobrzeg.
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Fajna ta tendencja w nazewnictwie. W każdej nazwie znajduje się TAR.
Czekam więc na PorTARa
Czekam więc na PorTARa
"Państwa i narody, które na podstawie kłamstwa, na podstawie negowania prawdy podają myśl polityczną, dążą do zguby."
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Portar? Portar to nazwa starej skórki na Tarnobrzeg.info, działała jako jedna z paru do wyboru, wówczas jeszcze na Post Nuke. Chyba ulubiona skórka Karasia, przynajmniej wówczas. Dyskutowaliśmy o tym te 12-13 lat temu
search.php?keywords=portar
search.php?keywords=portar
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Skórkę pamiętam. Być może to jakieś podświadome skojarzenie. Choć chciałem bardziej do gatunku piwa nawiązać.
"Państwa i narody, które na podstawie kłamstwa, na podstawie negowania prawdy podają myśl polityczną, dążą do zguby."
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Awatar na medal! Sukces Browaru Tarnobrzeg na Konkursie Piw Rzemieślniczych [ZDJĘCIA] | Echo Dnia Podkarpackie
https://echodnia.eu/podkarpackie/awatar ... 1-14639357
Gratulacje panowie
https://echodnia.eu/podkarpackie/awatar ... 1-14639357
Gratulacje panowie
bzyczek
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Bardzo się ciesze, że mamy w Tarnobrzegu medalowe piwo, że doceniane jest nie tylko u nas, ale i na szczeblu ogólnopolskim.
W sumie było 55 kategorii piw w których przyznawano medale, wiadomo jaka była konkurencja w kategorii "East Coast IPA"?
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Piję sobie STOUTARA, relaks po męczącym dniu. Bardzo mi smakuje, ale nie chce mi się za dużo pisać
Nie wiem czy ląduje na pierwszym miejscu, ale na pewno na podium. Może jednak na pierwszym?
Wygenerowałem ładną pianę, w zaskakującym brązowym kolorze.
Zacznijmy oficjalnie, zgodnie z etykietą:
Piwo ciemne górnej fermentacji w stylu Oatmeal Stout - stout owsiany, który swoje korzenie ma w Wielkiej Brytanii. Charakteryzuje się aromatami kawowymi i czekoladowymi, pochodzącymi od palonego jęczmienia oraz gładkością i pełnią, których źródło stanowią płatki owsiane.
Piwo ładnie pachnie, rzeczywiście kawowo, czekolady czuję już mniej. Mamy zapach drożdży, ale przyjemny i świeży. Zaskoczyło mnie, że to ciemne piwo jest tak delikatne i orzeźwiające. Tak jak piszą rzeczywiście ma pełnię, której brak czasem wytykałem w innych modelach tej marki. Podoba mi się! Łatwo wchodzi, ale mam tylko jedno takie
Nie wiem czy ląduje na pierwszym miejscu, ale na pewno na podium. Może jednak na pierwszym?
Wygenerowałem ładną pianę, w zaskakującym brązowym kolorze.
Zacznijmy oficjalnie, zgodnie z etykietą:
Piwo ciemne górnej fermentacji w stylu Oatmeal Stout - stout owsiany, który swoje korzenie ma w Wielkiej Brytanii. Charakteryzuje się aromatami kawowymi i czekoladowymi, pochodzącymi od palonego jęczmienia oraz gładkością i pełnią, których źródło stanowią płatki owsiane.
Piwo ładnie pachnie, rzeczywiście kawowo, czekolady czuję już mniej. Mamy zapach drożdży, ale przyjemny i świeży. Zaskoczyło mnie, że to ciemne piwo jest tak delikatne i orzeźwiające. Tak jak piszą rzeczywiście ma pełnię, której brak czasem wytykałem w innych modelach tej marki. Podoba mi się! Łatwo wchodzi, ale mam tylko jedno takie
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Stout jest świetny, bardzo udany. Podwójnie pozytywne zaskoczenie. Po pierwsze, spodziewałem się, że na pierwsze ciemne piwko będzie trzeba poczekać nieco dłużej, ale ku mojej uciesze już jest. Po drugie - pierwsze i już tak udane i dobre. Jestem pod bardzo dużym wrażeniem. Czapki z głów i na pewno po STOUTARA będę sięgał jak najczęściej.
Miałem także okazję skosztować TUATARA i także wyszło bardzo dobre. Podeszło mi lepiej od wszystkich 3 premierowych piw.
Więc spróbowałem dwóch nowości i od razu obie stały się moimi ulubionymi... Świetnie! Gdy tylko będę miał okazję powrócę do obu.
Miałem także okazję skosztować TUATARA i także wyszło bardzo dobre. Podeszło mi lepiej od wszystkich 3 premierowych piw.
Więc spróbowałem dwóch nowości i od razu obie stały się moimi ulubionymi... Świetnie! Gdy tylko będę miał okazję powrócę do obu.
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Właśnie sączę TUATARA i znów nie chce mi się wiele pisać.
Ok. Jak dla mnie tylko trochę za gorzkie, ale charakter bez wątpienia ma.
Pierwsze wrażenie, na które też często zwracałem uwagę wcześniej - jest piana! Dużo piany! Nawet chwilę się utrzymała. We wcześniejszych recenzjach piana się nie pojawiała, albo szybko znikała, STOUTAR dał trochę piany, ale tyle co w TUATARze jeszcze nie było.
Podobnie jak większość tarnobrzeskich piw, ma piękny zapach. Znów wyczuwam cytrusy, ale tym razem nie czuję drożdży. Kolejna sprawa, na którą zwracałem uwagę wcześniej - że piwa były nieco płytkie, jednowymiarowe. TOUTAR to piwo któremu nic nie brakuje. Zgodnie z etykietą ma być mgliste i gładkie dzięki zastosowaniu płatków pszennych i owsianych i rzeczywiście takie jest. Efekt uboczny, ale nie przeszkadzający to wyjątkowa mętność.
Ciężko mi napisać coś więcej, bo nim zdołałem się rozsmakować i dokończyć wpis, piwo się skończyło
Na dziś lista osobista wygląda następująco:
STOUTAR
STARTAP
TUATARA
ORIENTAR
NATARAS
SUPERSTAR
AWATAR
SANTAROSA
przy czym po STOUTARA na pewno jeszcze sięgnę, bo podszedł mi wyjątkowo.
Ok. Jak dla mnie tylko trochę za gorzkie, ale charakter bez wątpienia ma.
Pierwsze wrażenie, na które też często zwracałem uwagę wcześniej - jest piana! Dużo piany! Nawet chwilę się utrzymała. We wcześniejszych recenzjach piana się nie pojawiała, albo szybko znikała, STOUTAR dał trochę piany, ale tyle co w TUATARze jeszcze nie było.
Podobnie jak większość tarnobrzeskich piw, ma piękny zapach. Znów wyczuwam cytrusy, ale tym razem nie czuję drożdży. Kolejna sprawa, na którą zwracałem uwagę wcześniej - że piwa były nieco płytkie, jednowymiarowe. TOUTAR to piwo któremu nic nie brakuje. Zgodnie z etykietą ma być mgliste i gładkie dzięki zastosowaniu płatków pszennych i owsianych i rzeczywiście takie jest. Efekt uboczny, ale nie przeszkadzający to wyjątkowa mętność.
Ciężko mi napisać coś więcej, bo nim zdołałem się rozsmakować i dokończyć wpis, piwo się skończyło
Na dziś lista osobista wygląda następująco:
STOUTAR
STARTAP
TUATARA
ORIENTAR
NATARAS
SUPERSTAR
AWATAR
SANTAROSA
przy czym po STOUTARA na pewno jeszcze sięgnę, bo podszedł mi wyjątkowo.
- dominik267
- Posty: 728
- Rejestracja: 04-03-2014 01:20
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Zmiany, zmiany, zmiany. Po zmianie receptury w Awatarze która przyniosła srebrny medal w swojej kategorii zmian doczekał się również Startap.
Piwo zasługuje na ponowne spotkanie z nim. Powiem krótko jest dobrze. Notka smakowa w poście poniżej .
Piwo zasługuje na ponowne spotkanie z nim. Powiem krótko jest dobrze. Notka smakowa w poście poniżej .
Re: Premiera piw z Browaru Tarnobrzeg!
Czekam na admina zanim podzielę się swoimi odczuciami po zmianach, Pewnie będę musiał poczekać bardziej do weekendu.
"Państwa i narody, które na podstawie kłamstwa, na podstawie negowania prawdy podają myśl polityczną, dążą do zguby."