Mikroinstalacje OZE - dofinansowanie do fotowoltaiki 2022
Re: Mikroinstalacje OZE - dofinansowanie do fotowoltaiki 2022
W temacie OZE - przyznam że wcześniej się nie interesowałem tematem i może trochę offtop ale czy ktoś wie do kogo należy farma fotowoltaiczna w Wielowsi? Miejski to projekt czy prywatny? Na prywatne potrzeby?
Poszukaj w pozwoleniach na budowę na https://wyszukiwarka.gunb.gov.pl/
Przez "farma" wyszukuje mi dwukrotnie "Polska Zielona Energia Sp. z o.o. Ale to nie Wielowieś. Jakbyś podał ulicę, albo numer, to mocno zawęziłoby zakres.
Ale raczej nie jest to inwestycja miejska.
Przez "farma" wyszukuje mi dwukrotnie "Polska Zielona Energia Sp. z o.o. Ale to nie Wielowieś. Jakbyś podał ulicę, albo numer, to mocno zawęziłoby zakres.
Ale raczej nie jest to inwestycja miejska.
Jeśli chodzi o prawie 3 ha farmę na terenie byłego POM-u to jest prywatna i należy do Skowrona
Jest nowy komunikat na podstronie o OZE
Na początku maja na liczne pytania dostałem odpowiedź jak poniżej:"
„Uprzejmie informuję, iż na dzień dzisiejszy trwa procedura wyboru ubezpieczenia instalacji. Po podpisaniu umowy, zostaną przygotowane aneksy do umów z mieszkańcami. Termin wpłaty II raty uzależniony jest od daty podpisania aneksu do umowy.”
Teraz na odpowiedniej podstronie opublikowano bardzo zbliżony komunikat:
"Uprzejmie informuję, że obecnie trwa procedura wyboru ubezpieczenia instalacji. Po podpisaniu umowy zostaną przygotowane aneksy do umów z Mieszkańcami. Planowany termin podpisania aneksu to czerwiec 2023 r. Termin wpłaty II raty uzależniony jest od daty podpisania aneksu do umowy."
Różnice:
zamiast na dzień dzisiejszy mamy obecnie
zamiast mieszkańców mamy Mieszkańców
No i po raz kolejny pojawia się jakaś data, ale tylko jako planowana, a wiemy jak sypały się kolejne wcześniejsze plany.
Na początku maja na liczne pytania dostałem odpowiedź jak poniżej:"
„Uprzejmie informuję, iż na dzień dzisiejszy trwa procedura wyboru ubezpieczenia instalacji. Po podpisaniu umowy, zostaną przygotowane aneksy do umów z mieszkańcami. Termin wpłaty II raty uzależniony jest od daty podpisania aneksu do umowy.”
Teraz na odpowiedniej podstronie opublikowano bardzo zbliżony komunikat:
"Uprzejmie informuję, że obecnie trwa procedura wyboru ubezpieczenia instalacji. Po podpisaniu umowy zostaną przygotowane aneksy do umów z Mieszkańcami. Planowany termin podpisania aneksu to czerwiec 2023 r. Termin wpłaty II raty uzależniony jest od daty podpisania aneksu do umowy."
Różnice:
zamiast na dzień dzisiejszy mamy obecnie
zamiast mieszkańców mamy Mieszkańców
No i po raz kolejny pojawia się jakaś data, ale tylko jako planowana, a wiemy jak sypały się kolejne wcześniejsze plany.
WSTYD!!!
Już kilkanaście miesięcy!!! nawet papierologia nie ogarnięta !!!
Firma Erato która przegrała przetarg obecnie realizuje projekt na Śląsku z terminem wykonania instalacji 5 m-cy od podpisania umowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie zawsze cena powinna być decydująca przy wyborze wykonawcy. Tarnobrzeg jest tego przykładem!!!
Już kilkanaście miesięcy!!! nawet papierologia nie ogarnięta !!!
Firma Erato która przegrała przetarg obecnie realizuje projekt na Śląsku z terminem wykonania instalacji 5 m-cy od podpisania umowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie zawsze cena powinna być decydująca przy wyborze wykonawcy. Tarnobrzeg jest tego przykładem!!!
Pojutrze konferencja. Jeśli dobrze rozumiem, to w sprawie OZE dla mieszkańców, ale też dla miasta.