Google Maps - brak drogi obwodowej Tbg
Re: Google Maps - brak drogi obwodowej Tbg
I miejsce na tradycyjny tekst medialny: po naszej interwencji... 

Tarnobrzescy drogowcy śpią? Dzisiaj jest tyle śniegu, że jutro będzie trzeba wywozić wywrotkami.Dlaczego drogowcy nie odśnieżają głównych dróg Tarnobrzega? Główne drogi miasta z wyjeżdżonymi koleinami, a w koleinach lód. Czekamy na odwilż, oszczędzając? Jak zaczną jutro o 4 rano to do południa mamy paraliż miasta gwarantowany w pakiecie oszczędzania.
- dominik267
Męczcie również o tą naszą obwodnicę tutaj:
https://support.google.com/maps/thread/ ... tarnobrzeg
https://support.google.com/maps/thread/ ... tarnobrzeg
- dominik267
Jeszcze dużo jest do poprawy z drogami przylegającymi bądź też z takimi które kiedyś szły tym szlakiem, ale chociaż tyle. Pomęczyć dalej warto, ja męczę na bieżąco 

Zastanawiałem się w jakim temacie to umieścić, ale niech będzie tutaj.
Jaki jest cel usunięcia wszystkich znaków kierunkowych w mieście, mam tu na myśli drogowskazy do bliższych i dalszych miejscowości. Czy to tylko na czas zrobienia nowych w związków z wyprowadzeniem ruchu na obwodnicę. Czy chcemy po prostu aby każdy krążył po naszej metropolii bez celu
Jaki jest cel usunięcia wszystkich znaków kierunkowych w mieście, mam tu na myśli drogowskazy do bliższych i dalszych miejscowości. Czy to tylko na czas zrobienia nowych w związków z wyprowadzeniem ruchu na obwodnicę. Czy chcemy po prostu aby każdy krążył po naszej metropolii bez celu

Pojawiły się "już" niektóre nowe znaki, np. na wyjeździe z obwodnicy koło grzyba.
- MarcinTBG84
Jadąc do Sandomierza zauważyłem ze wjazdy na ronda są już rozjeżdżone przez tiry, krawężniki pokrzywione, widoczne szczeliny w których stoi woda. Jest wąsko owszem, ale czy to nie zniszczy warstw pod asfaltem w dłuższym czasie ?
Latarnie na obwodnicy włączone ! Dzieje się 
Ale żeby nie było - oszczędności też są, bo nie wszystkie latarnie są włączone...

Ale żeby nie było - oszczędności też są, bo nie wszystkie latarnie są włączone...
https://leliwa.pl/tarnobrzeg-oznakowanie-obwodnicy/
Pozwolę sobie skopiować mój komentarz z innego wątku w sprawie oznakowania. Komentarz z 22 grudnia, sprzed prawie 3 miesięcy.
Pozwolę sobie skopiować mój komentarz z innego wątku w sprawie oznakowania. Komentarz z 22 grudnia, sprzed prawie 3 miesięcy.
W międzyczasie znaków nie było wcale. Niejednokrotnie widziałem już podwójne znaki na drogach, stare i nowe, jak zmieniała się organizacja ruchu. Nasz urząd podszedł do sprawy atomowo.1,5 miesiąca czekaliśmy na zamontowanie malutkich tabliczek "obwodnica". Dużych znaków (zielonych) jeszcze nie ma, bo nie zmieniły się teoretycznie kategorie i numery dróg. Czyli tak - od strony Wisłostrady gdzie nowy znak jest (bo był w projekcie obwodnicy) to się zmieniły, a od strony Sandomierza czy Stalowej Woli - się nie zmieniły. Brnie nasz urząd w śmieszność. W takim razie oznakowanie jest z każdej strony albo brakujące albo niezgodne z prawdą.
I co do oznakowania jeszcze jeden komentarz - w okolicy czerwonego banku PKO BP, jest sobie znak E-14, wskazujący jakoby droga wojewódzka 723 biegła przez Sandomierz (13 km) Radom (129 km) do Warszawy (230 km). I faktycznie, tak było. Tylko że w poprzednim wieku. Na marginesie - ciekawostka - zobaczcie gdzie są drogi nr 721, 722, 724, ... - wszystkie w okolicach Warszawy.
Nie wiem jaki był sens usunięcia wszystkich znaków kierunkowych w mieście, w żadnym miejscu poza okolicą obwodnicy nie wiadomo jak jechać.
A może jeszcze nikt tego nie zauważył, ale są ludzie przyjeżdżają do miasta załatwiając sprawy tutaj. I w chwili obecnej można krążyć po centrum nie wiedząc w jakim kierunku się jedzie.
A może jeszcze nikt tego nie zauważył, ale są ludzie przyjeżdżają do miasta załatwiając sprawy tutaj. I w chwili obecnej można krążyć po centrum nie wiedząc w jakim kierunku się jedzie.
Nie dalej jak miesiąc temu , przy rondzie Piłsudskiego -Targowa gość pytał mnie jak wyjechać z miasta w kierunku na Mielec. Teraz jest jeszcze gorzej. ,bo nawet na głównych ulicach brak jakichkolwiek drogowskazów. Stare tablice zostały ściągnięte,bo zmieniły się numery dróg, ale co stoi na przeszkodzie by postawić nowe? Znów ktoś nie pomyślał, że trzeba będzie zamówić i zmienić znaki? Jeśli tak to można było zostawić do czasu wykonania nowego oznakowania stare tablice.
Wreszcie pojawiły się tablice informacyjne przed rondem w Zakrzowie.