TSS pisze: ↑27-02-2026 21:56
Pytanie co ma budować w Tarnobrzegu firma SPECBAU która budowla Npark? pytam bo szukają ludzi do pracy
Też to widziałem, na tą chwilę szukają Kierownika robót - czyli to pierwszy etap, choć muszą mieć kontrakt na większą inwestycje. W zasadzie nic wielkiego obecnie nie jest planowane, jedyne co mi przychodzi do głowy, a patrząc na wymagania z tego ogłoszenia "z doświadczeniem przy obiektach usługowo - przemysłowych" to nowa siedziba Merkury Market, więc temat rozwojowy.
Inny temat nie wiem czy ktoś miał okazję posłuchać podcast z p. Mastalerzem, z ciekawych informacji:
1. W obecnie budującej się hali jest przewidzianych dwóch najemców na 4 i 6 tys m2. Są już zainteresowani, a że to będzie hala modułowa więc z podziałem nie będzie problemu.
2. Po zakończeniu budowy tej hali (jest to numer 6) jeszcze w tym roku rusza koncepcja budowy dwóch kolejnych (nr 7 i nr 8) jednak już mniejszych 3,1 tys m2 i 4,6 tys m2. obie w obrębie Machowa.
3. Centrum biurowo - konferencyjne nad Jeziorem, póki nie będzie planu zagospodarowania na tego terenu, nic nie powstanie.
4. Poza tym kilka ciekawych pomysłów np. teren między Zakładowa a Wisłostradą 26ha pod inwestycje.