Pizzerie 2

Dyskusje o barach, pubach, retauracjach, dyskotekach, kawiarniach, cukierniach i wszelkich podobnych
stachu
Posty: 1895
Rejestracja: 03-02-2015 23:29

Pizzerie 2

Post autor: stachu » 08-02-2016 12:27

"
marektbg pisze:nie trzeba mierzyć. Z innych pizzerii pizza jest na całe pudełko a jak luźno lata to od razu widać, że jest za mała. Jak lubicie być oszukiwani wasza sprawa.
Nie lubimy być oszukiwani, ale to, że pizza była luźna w pudełku nie znaczy jeszcze, że była za mała 8-) bo może pudełko było większe niż w innych pizzeriach? 8-)


A w Harendzie, to oprócz tego, że oszczędzają na składnikach, to smaczna jest ta pizza?"
Ostatnio zmieniony 08-02-2016 12:27 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

marektbg
Posty: 171
Rejestracja: 13-04-2011 00:39

Pizzerie 2

Post autor: marektbg » 08-02-2016 12:39

"gościu i czemu próbujesz mi wmówić, że nie mam racji?? dla twojej wiadomości skoro piszę, że była mniejsza tzn że była - zmierzona metrówką!!!!!!!!teraz mi napiszesz, że może źle zmierzyłem??"
Ostatnio zmieniony 08-02-2016 12:39 przez marektbg, łącznie zmieniany 1 raz.

stachu
Posty: 1895
Rejestracja: 03-02-2015 23:29

Pizzerie 2

Post autor: stachu » 08-02-2016 12:49

"no i trzeba było tak od razu, a nie tłumaczyć, że za luźna była w pudełku 8-)

wcześniej pisałeś: "nie trzeba mierzyć" dlatego widziałem sprzeczność 8-)

wyjaśniłeś i już nie trzeba się denerwować 8-)"
Ostatnio zmieniony 08-02-2016 12:49 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

ziomek1000
Posty: 79
Rejestracja: 16-05-2015 14:16

Pizzerie 2

Post autor: ziomek1000 » 08-02-2016 20:48

"Marektbg mieszkasz w bloku w okolicach czerwonego banku może?"
Ostatnio zmieniony 08-02-2016 20:48 przez ziomek1000, łącznie zmieniany 1 raz.

rav
Posty: 1072
Rejestracja: 01-04-2015 09:00

Pizzerie 2

Post autor: rav » 09-02-2016 10:56

"Wiecie, że dziś jest Międzynarodowy Dzień Pizzy ?
Wielu z nas dałoby się nieraz pokroić za kawałek pizzy, nic więc dziwnego, że ten okrągły przysmak doczekał się swojego święta. Nie znaczy to bynajmniej, że w pozostałe dni obowiązuje abstynencja ? codziennie bowiem sprzedawanych jest na świecie ok. 13 milionów pudełek pizzy. Najpopularniejszym rodzajem serowego smakołyku jest niezmiennie margherita (jeden z wariantów pizzy neapolitańskiej). Swoją nazwę zawdzięcza królowej Włoch ? Marghericie Sabaudzkiej ? która w 1889 roku podczas wizyty w Neapolu miała zasmakować pierwszej współczesnej pizzy, przygotowanej na jej cześć przez miejscowego piekarza. Dziś neapolitana chroniona jest certyfikatem TSG (ang. ?świadectwo szczególnego charakteru?) wydawanym przez Komisję Europejską. Oznacza to, że tę odmianę włoskiego specjału przyrządzać można wyłącznie według ściśle określonej, tradycyjnej receptury. Bo z pizzą jest jak z zespołem rockowym: liczy się doskonały skład i wyśmienite kawałki.
http://www.kalbi.pl/miedzynarodowy-dzien-pizzy


Jakie Wy polecacie rodzaje pizzy?"
Ostatnio zmieniony 09-02-2016 10:56 przez rav, łącznie zmieniany 1 raz.

stachu
Posty: 1895
Rejestracja: 03-02-2015 23:29

Pizzerie 2

Post autor: stachu » 09-02-2016 19:39

"Dziś do pracy zamówiliśmy sobie pizze 8-)"
Ostatnio zmieniony 09-02-2016 19:39 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

mda
Posty: 64
Rejestracja: 28-01-2016 10:48

Pizzerie 2

Post autor: mda » 09-02-2016 20:13

"Uh..na bogato ;)"
Ostatnio zmieniony 09-02-2016 20:13 przez mda, łącznie zmieniany 1 raz.

stachu
Posty: 1895
Rejestracja: 03-02-2015 23:29

Pizzerie 2

Post autor: stachu » 09-02-2016 20:16

"no w końcu dziś ostatni ;-)"
Ostatnio zmieniony 09-02-2016 20:16 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

stanleytbg
Posty: 545
Rejestracja: 05-07-2006 20:41

Pizzerie 2

Post autor: stanleytbg » 09-02-2016 21:06

"Chłop z Mazur z Biesiadowa i wszystko w temacie. Kiedyś byłem zagorzałym zwolennikiem Tertio, ale później, w mojej opinii jakość i smak ich pizzy uległ pogorszeniu. Nie jadłem pizzy z Tertio koło 2 lat i nie żałuje. U mnie na Topie jest Biesiadowo, lubię też pizze z graffiti (w sumie to od zawsze).
Narzekacie że Harenda skąpi na składnikach. Może i tak, ale porównajcie sobie cenny ich pizzy z pizzą np z Chłopców z Ferajny. Według mnie jak za tą cene pizza z harendy jest dobra. Chłopcy z Ferajny również jak najbardziej ok, jeden z lepszych placków w mieście, ale się ceni. Cóż, coś za coś.
W innych pizzerniach nie jadam



Edytowany przez stanleytbg o 09-02-2016 - 20:06. "
Ostatnio zmieniony 09-02-2016 21:06 przez stanleytbg, łącznie zmieniany 1 raz.

zuza.m
Posty: 14
Rejestracja: 25-10-2015 17:45

Pizzerie 2

Post autor: zuza.m » 10-02-2016 10:56

"
Jasiek pisze:Podbijam temat. Jakie Pizzerie są obecnie na topie w Tarnobrzegu ? Co polecacie ? Chętnie przeczytam nawet jakie konkretnie pizze polecacie. ;-)
Myślę, że w kwesti pizzy ciężko coś doradzić bo każdy lubi co innego. Widzę, że dużo osób poleca Graffiti a na przykład dla mnie to najgorsza pizza w mieście...tak samo jak Quattro. Przede wszystkim dlatego, że tu i tu dostałam je z jakimś spalonym żółtym serem a nie z mozzarellą. Poza tym nie lubię gdy składniki gotują sie pod serem. Dla mnie najlepsze w mieście to Nowy Wymiar, Italiana (tam zamawiam tylko margherite bo też składniki ładują pod ser) i Chłopcy z Ferajny ale tam jadałam tylko na miejscu bo obawiam się, że w dowozie ciasto mogłoby smakować jak naleśnik bo ich pizza jest bardzo cienka ;) Chętnie spróbuję zamówić coś z Biesiadowa bo widzę, że też dużo osób poleca."
Ostatnio zmieniony 10-02-2016 10:56 przez zuza.m, łącznie zmieniany 1 raz.

olekko
Posty: 1729
Rejestracja: 25-05-2005 19:13

Pizzerie 2

Post autor: olekko » 10-02-2016 13:41

"Prawie pół roku temu pisałem, zgadzając się z innymi użytkownikami, że Tertio się popsuło. Spróbowałem ostatnio i chyba wrócili na właściwe tory :)"
Ostatnio zmieniony 10-02-2016 13:41 przez olekko, łącznie zmieniany 1 raz.

dzieńziemi
Posty: 310
Rejestracja: 17-04-2014 19:18

Pizzerie 2

Post autor: dzieńziemi » 10-02-2016 13:52

"Najlepsza pizza jest niestety w Poznaniu.

Świetna włoska restauracja, która zawsze jest pełna gości, choć mieści się poza ścisłym centrum Poznania (Wilda) i zdecydowanie nie rzuca się w oczy. Może jej nie widać, ale chyba żaden fan kuchni śródziemnomorskiej nie przejdzie obojętnie obok zapachu świeżego ciasta i bazylii, który roztacza się wokół. Pizzę podaje się tu na cienkim, chrupiącym cieście z oryginalnymi, ale jednocześnie naprawdę dobrze skomponowanymi dodatkami. Szczególnie polecam 'Fusion Bianca' z miodem, boczkiem, gorgonzolą, orzechami włoskimi i rodzynkami oraz swojsko brzmiące 'Buraki' z karmelizowanymi burakami i serem kozim. Właściciele lokalu stawiają przede wszystkim na naturalność, dlatego podają sosy domowej roboty, wędliny z własnej wędzarni, a w sezonie także zioła z przydomowego ogrodu. To wszystko dopełnia przyjemna atmosfera, dobre wina, makarony i przystawki oraz niewygórowane - jak na stolicę Wielkopolski - ceny."
Ostatnio zmieniony 10-02-2016 13:52 przez dzieńziemi, łącznie zmieniany 1 raz.

stachu
Posty: 1895
Rejestracja: 03-02-2015 23:29

Pizzerie 2

Post autor: stachu » 10-02-2016 14:41

"no to jedziemy do Poznania na pizze 8-)"
Ostatnio zmieniony 10-02-2016 14:41 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

MT
Posty: 983
Rejestracja: 11-02-2013 23:47

Pizzerie 2

Post autor: MT » 10-02-2016 21:43

"
Najlepsza pizza jest niestety w Poznaniu.
Dlaczego nie masz nawet na tyle odwagi by poinformować, że cytujesz wpis ze strony http://www.fpiec.pl/f5gryzie/2015/07/23 ... zzawpolsce ?

Dlaczego "niestety"?

Byłeś kiedyś w Poznaniu?

Byłeś w tej pizzerii?

Po co tak w ogóle ta wrzutka? Co ona wnosi do tematu o tarnobrzeskich pizzeriach?"
Ostatnio zmieniony 10-02-2016 21:43 przez MT, łącznie zmieniany 1 raz.

marcin85tbg
Posty: 1054
Rejestracja: 22-10-2004 18:08

Pizzerie 2

Post autor: marcin85tbg » 10-02-2016 21:50

"Juz pisałem, to Trollica. Goni stacha z liczbą postów..."
Ostatnio zmieniony 10-02-2016 21:50 przez marcin85tbg, łącznie zmieniany 1 raz.

Jasiek
Posty: 614
Rejestracja: 29-12-2005 12:31

Pizzerie 2

Post autor: Jasiek » 11-02-2016 20:01

"Dzięki za wszystkie opinie. Pytałem bo daaawno pizzy nie zamawiałem. Ostatnio zamówiłem z Biesiadowa - przywieziona została letnia to i raczej średnio smakowała. Zostało kilka kawałków które zostały odgrzane dnia następnego i powiem smak się poprawił i była OK - mimo, że z dnia poprzedniego. Kiedyś też zamawiałem w Tertio i miałem wrażenie, że się popsuła ale to już było pewnie ze 2 lata temu jak nie lepiej. Kusi mnie, żeby kiedyś spróbować ponownie. Robiąc wywiad ;-) też usłyszałem pozytywne głosy jeśli chodzi o Italiane - pewnie kiedyś z ciekawości też zaglądnę. Zdarzyło mi też jeść kiedyś pizze u Chłopców i mi smakowała ale faktycznie są to małe pizze ale smaczne."
Ostatnio zmieniony 11-02-2016 20:01 przez Jasiek, łącznie zmieniany 1 raz.

artur_wsp
Posty: 338
Rejestracja: 11-09-2009 20:53

Pizzerie 2

Post autor: artur_wsp » 23-02-2016 23:03

"Może nie temat konkretnie od tego ale gdyby ktoś chciał się zatrudnić w "restauracji" Italiana niech się zastanowi dwa razy."
Ostatnio zmieniony 23-02-2016 23:03 przez artur_wsp, łącznie zmieniany 1 raz.

bzyczek
Posty: 758
Rejestracja: 23-08-2004 22:57

Pizzerie 2

Post autor: bzyczek » 23-02-2016 23:57

"
artur_wsp pisze:Może nie temat konkretnie od tego ale gdyby ktoś chciał się zatrudnić w "restauracji" Italiana niech się zastanowi dwa razy.
To może podaj jakieś szczegóły."
Ostatnio zmieniony 23-02-2016 23:57 przez bzyczek, łącznie zmieniany 1 raz.
bzyczek

wesoly
Posty: 1
Rejestracja: 18-03-2016 21:30

Pizzerie 2

Post autor: wesoly » 18-03-2016 21:36

"nie polecam juz harendy malo skladnikow nie dobra zepsula sie to samo tertio dzis zamawialem to juz nie ta pizza wiecej nie zamówie ani z jednej ani drugiej...a szkoda gdzie ten smak tertio kiedy jeszcze byla chlopska xl za 15 zl pare lat temu"
Ostatnio zmieniony 18-03-2016 21:36 przez wesoly, łącznie zmieniany 1 raz.

artur_wsp
Posty: 338
Rejestracja: 11-09-2009 20:53

Pizzerie 2

Post autor: artur_wsp » 19-03-2016 20:18

"
bzyczek pisze:
artur_wsp pisze:Może nie temat konkretnie od tego ale gdyby ktoś chciał się zatrudnić w "restauracji" Italiana niech się zastanowi dwa razy.
To może podaj jakieś szczegóły.
Po pierwszej rozmowie wszystko wyglądało bardzo dobrze, później miało być krótkie szkolenie i wtedy zaczęły się problemy. Brak kontaktu, następnie zasłanianie się sprawami osobistymi i podziękowanie za współpracę bez kolejnego spotkania. Praca w pizzeri bez książeczki sanepidowskiej?"
Ostatnio zmieniony 19-03-2016 20:18 przez artur_wsp, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ