I spróbowaliśmy dzisiaj Mr. WOKa. Frekwencja nadspodziewana, było ponad 20 osób. Mimo to jedzenie podawana szybko i sprawnie.
Wnętrze i muzyka zupełnie nie chińskie, raczej taka techniczno-młodzieżowa kawiarnia, bez ustawiania w jakiś określony klimat. A szkoda, bo lubię spójne zestawienia wnętrza, muzyki, światła, zapachów i smaków. Może przyjdzie i na to pora. W każdym razie wszystko nowe, czyste i schludne, a różnie w tarnobrzeskich lokalach serwujących chińszczyznę bywało. Pamiętam, że do okrąglaka (jak był niby chiński) kiedyś na próbę wszedłem, rozejrzałem się i wyszedłem.
Wydaje się, że to najlepsza chińska knajpa jaką kiedykolwiek mieliśmy w Tarnobrzegu, chociaż narzekających "specjalistów" też pewnie będzie sporo. Dania obfite i smaczne.
Porównując z najbliższą nam chyba chińską kuchnią z Sandomierza jest więcej miejsca, wygodniejsze stoliki i stoliki zewnętrzne na tarasie. Ceny pewnie podobne. Nie zauważyłem Azjatów, jeśli ktoś na to zwraca uwagę. Zestaw dań może mniejszy i mniej egzotyczny, ale klasyka jest, sajgonki, zupa, coś po tajsku, po wietnamsku, czy na gorącym półmisku. Obsługa szybsza i sprawniejsza (mimo ponad 20 osób na raz). Jeszcze jedna uwaga - nie przesiąka się tym specyficznym zapachem, czyli jest dobra wentylacja i oddzielenie od kuchni.
Stałym bywalcem nie będę, ale raz na jakiś czas można wpaść. Dobrze że pojawiła się jakaś odmiana, że jest coś nowego, oby zostało na stałe na lokalnym rynku gastronomii. Widać że wielu ludzi próbuje, czyli daje szansę. A jak tą szansę uda się wykorzystać to już zależy od obsługi. Powodzenia!