Otwierane/zamykane: gastronomia
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Chociaż od dłuższego czasu nie korzystałem z MR Wok, to jednak mi go szkoda. Zawsze to jakieś azjatyckie urozmaicenie.
Dobrze, że jest Grek i Hiszpan.
Dobrze, że jest Grek i Hiszpan.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
No szkoda MR.Wok...
grek jakoś nie powala jedzeniem...
a hiszpan to kto i gdzie?
grek jakoś nie powala jedzeniem...
a hiszpan to kto i gdzie?
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Hiszpan na zamku. Można np zamówić paellę na daną godzinę, jak pogoda, to robi na tarasie wobec gości.
Chyba że coś się zmieniło.
Chyba że coś się zmieniło.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Dzisiaj został otwarty lokal Sandomingo (w miejscu po dawnym „Końca nie widać”). Polecam, dobra pizza, jadłem Sandomingo, cienkie ciasto, super.
Pizza z włoskiego pieca, piwo ma być od przyszłego tygodnia, za tydzień mają też wjechać dodatkowe dania do karty (makarony, gnocchi, sałatki, itp).
Fajny wystrój, luz, włoski loft
Pizza z włoskiego pieca, piwo ma być od przyszłego tygodnia, za tydzień mają też wjechać dodatkowe dania do karty (makarony, gnocchi, sałatki, itp).
Fajny wystrój, luz, włoski loft
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
A jadł ktoś już w tej "armeńskiej" w Arce?
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Grek miał dobrego kebaba kilka lat temu a teraz sie pogorszył. Od czasu jak zmienił lokalizacje to skusiłem się 2 razy na kebsa i jednak jest różnica w smaku, składzie i wielkości (tortilla xxl)
Mam porównanie bo jeszcze jak był w bloku na Mickiewicza to byłem tam częstym klientem.
-
- Posty: 1145
- Rejestracja: 30-04-2005 04:18
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
nowy kebs się szykuje naprzeciw rosmana, po sklepie dziecięcym. Na ścianie nazwa "dolar" jak się nie mylę
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
nazwa dolar adekwatna co prezentuje lokal;) ale zostawmy nazwę w spokoju,oby oby było lepsze mięso jak jest wszędzie w mieście
kurczak jak kurczak bez emocji-ale zeby jakaś solidna wołowina,moze jakieś płaty,moze jakiś miks wołowo-barani i tylko zeby znowu nie pasztet
kurczak jak kurczak bez emocji-ale zeby jakaś solidna wołowina,moze jakieś płaty,moze jakiś miks wołowo-barani i tylko zeby znowu nie pasztet
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Wrzucałem na fejsa dopiero nową zapiekankarnię na Sienkiewicza, a tutaj kolejna miejscówka obrandowana. Miejsce pechowe - była apteka, dwa kebaby i Bułkasz. I SML właściwie też była, bo później przyszła podróbka.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
W dawnym barze MrWOK na ul. Wyspiańskiego na pawilonach powstaje restauracja wietnamska Viet-Tien sieciowa mająca swoje lokale w woj. ślaskim. Z ulotki wynika, że ceny przystępne dla naszych mieszkańców i lepsze niż w azjatyckich lokalach w Stalowej Woli - tam to powariowali.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Nowa azjatycka otwarta od dzisiaj.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Był ktoś Was już i może wyrazić opinię? O Folko i Viet-Thien? Wiem, że opinie są reprezentatywne nie po pierwszych 3 dniach, ale ciekawi mnie też i sam początek.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Nowy chińczyk zdecydowanie godny polecenia, jeśli ktoś lubi typowego chińczyka, nie takiego jak był Wok.
Porcje bardzo duże, ceny bardzo ok, jak na obecne czasy, sosy w dzbankach ile kto chce.
Wystrój przejęty z Woka plus sztuczne kwiaty, ale to mniej ważne...
Opinie z innych miast w google biorąc pod uwagę zdjęcia itd oddają tego naszego...
Porcje bardzo duże, ceny bardzo ok, jak na obecne czasy, sosy w dzbankach ile kto chce.
Wystrój przejęty z Woka plus sztuczne kwiaty, ale to mniej ważne...
Opinie z innych miast w google biorąc pod uwagę zdjęcia itd oddają tego naszego...
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Odwiedziłem Viet-Thien 2 razy i uważam, ze serwują naprawdę całkiem niezłe azjatyckie jedzenie. Ja na pewno będę tam wracał. Ceny też uważam za "normalne".
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Ceny akceptowalne, porcje duże, jedzenie smaczne, chociaż stosunkowo delikatnie doprawione. Pewnie się trochę ograniczają na lokalne gusta.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Polecam Viet-Thien - tanio i dobre, podobnie polecam kebs Dolar na Piłsudskiego, dla mnie lepszy niż Istambuł. Konkurencja powoduje, że jakość jest wyższa, oby tylko nie na początek.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Po Bułkaszu przy Sikorskiego/Sienkiewicza otworzył się Folkoburger - koncept podobny. Promocji zero, tyle co profil na fejsbuku, nawet nie ma ich na google mapsach. Podejście do gastrobiznesu jakby z poprzedniej epoki, chociaż wtedy to jeszcze ulotki były. Liczą na pocztę pantoflową? Mnie na razie jakoś nic tam nie zachęca. Ktoś poleca/odradza?
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Powiem szczerze że też jestem zdziwiony podejściem do reklamy nowego właściciela. Totalnie nic o nich nie wiadomo i osoba która nie za bardzo się rozgląda, nawet nie wie że tam coś nowego się otworzyło. Dla mnie mega dziwna sytuacja...olekko pisze: ↑04-01-2024 01:48Po Bułkaszu przy Sikorskiego/Sienkiewicza otworzył się Folkoburger - koncept podobny. Promocji zero, tyle co profil na fejsbuku, nawet nie ma ich na google mapsach. Podejście do gastrobiznesu jakby z poprzedniej epoki, chociaż wtedy to jeszcze ulotki były. Liczą na pocztę pantoflową? Mnie na razie jakoś nic tam nie zachęca. Ktoś poleca/odradza?
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Byłem w Viet-Tien już 2 razy i mogę potwierdzić, że to naprawdę dobry tani chińczyk poziom podobny do tego co serwują na Śląsku. W końcu mamy w mieście "normalnego" chińczyka.
Re: Otwierane/zamykane: gastronomia
Viet-Tien też polecam, też byłem ostatnio 2 raz i ok.