Otwierane/zamykane: gastronomia

Dyskusje o barach, pubach, retauracjach, dyskotekach, kawiarniach, cukierniach i wszelkich podobnych
idoltare

Re: Otwierane/zamykane: gastronomia

Post autor: idoltare » 08-01-2026 19:03

Menu wygląda apetycznie, krótkie i "dla każdego" powinno być. Jako fan golonki i żeberek na pewno spróbuję a do niewielu zachwalanych lokali przychodzę drugi raz tylko ze względu na sposób ich przygotowania. Ceny konkurencyjne do większych miast. Food cost do spodziewanej jakości optymalny. Na pewno dam szansę i być może dadzą radę. Jeśli nie będą niepotrzebnie dźwigać na napojach szczególnie. Choć 3 dyszki za litr lemoniady trzem dyszkom nie równe jeśli idzie o smak czy jakość. Są miejsca, w których zapłacił bym nawet więcej a są niestety i takie gdzie tylko z tego powodu nie warto wracać.

Co do niespodzianek sugerowanych przez p.Norberta. Jeśli się coś rzeczywiście wie to się cokolwiek z tym robi. Nie spodziewam się trupów, min, czy innych niewybuchów bo za wiedzę o tym i nie zgłoszenie tego byłby prokurator. Bardziej problemów z podziemną infrastrukturą bym się spodziewał. Może za Jana robiono remont po kosztach, za płytko kładziono i to nas zaskoczy? Pożywiom uwidim.

Awatar użytkownika
Jacek

Post autor: Jacek » 09-01-2026 01:27

Dwie sprawy. Likwidacja fontanny wiąże się także z likwidacją komory technicznej tuz obok. To cos w rodzaju centrum sterowani fontanną. Dosyć skomplikowana komora pod ziemią. Różne takie maszynerie. Jeśli ma być nowa (powierzchniowa) fontanna z tryskaczami dla dzieci, to i tak taka nowa komora musi powstać. Trzeba przewidzieć, że jej powierzchnia (fontanny) jest bardzo lekka. Już kilka razy w różnych miejscach Polski zapadła się, bo traktorek albo inny odśnieżacz wjechał na te płyty. Były relacje w TV. Trzeba więc uważać. A drugi temat, że ta woda krąży w obiegu zamkniętym i sika na dzieci tym co inne dzieci wysikały. Ale jak nie ma pandemii... Któż z nas nie sika do morza?

spit

Post autor: spit » 10-01-2026 09:40

odnośnie nowej restauracji przy fontannie -ten sam właściciel co kolibra.
oby naprawdę robili te żeberka i golonkę zeby to sie na jakiś odgrzewanych gotowcach nie skończyło
i niech wywalą tą kiełbasę z patelni z dań głównych

Awatar użytkownika
Łysy

Post autor: Łysy » 15-01-2026 21:09

Jadłem złocistą goloneczkę z chrupiącą skórką i polecam jak najbardziej ale mam nadzieję że za jakiś czas do kompletu będzie też lane piwko bo golonka bez piwka to jak żołnierz bez karabinu
PIWO TO MOJE PALIWO

looxoos

Post autor: looxoos » 22-01-2026 08:06

Będzie nowy punkt na gastronomicznej mapie Tarnobrzega. Pan Krewetka Stalowa Wola planuje otwarcie w Tbg.
Ktoś zna lokalizację?
Załączniki
IMG_9201.jpeg
IMG_9201.jpeg (430.87 KiB) Przejrzano 3615 razy

Jasiek

Post autor: Jasiek » 24-01-2026 09:36

Niestety w tym roku mieliśmy kolejne zamknięcie: kawiarnia koło pomnika Bartosza. Po części pochodna niepotrzebnego, zaplanowanego "rozwalania" rynku.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Post autor: admin » 24-01-2026 11:14

I w tym samym czasie mieliśmy otwarcie kawiarni CieKAwa, w której trudno o stolik, chociaż tanio nie jest.
Tanio za to jest pośrodku rynku (tam może być problem w trakcie modernizacji) i klientów latem też co niemiara. Trzeba trafić w klienta.

Swoją drogą po Sylwestrze w Kaprysie teraz jest zapowiedź imprezy walentynkowej. Tyle lokali udowadnia, że można dobrze działać w centrum. Czy spółdzielnia też by dała radę?

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Post autor: admin » 25-01-2026 14:55

bar-bao-chau.jpg
bar-bao-chau.jpg (40.58 KiB) Przejrzano 2178 razy
Jest już szyld.Bar Bau Chau przy SIenkiewicza, o którym wspominałem. Po wietnamsku oznacza to cenną perłę i jest popularnym imieniem żeńskim.

Jasiek

Post autor: Jasiek » 26-01-2026 06:53

admin pisze:
24-01-2026 11:14
I w tym samym czasie mieliśmy otwarcie kawiarni CieKAwa, w której trudno o stolik, chociaż tanio nie jest.
Tanio za to jest pośrodku rynku (tam może być problem w trakcie modernizacji) i klientów latem też co niemiara. Trzeba trafić w klienta.
Co do "Ciekawej" to jeszcze nie dane mi tam było zaglądnąć to się nie wypowiem. Noty na google mają dobre. Trzeba nadrobić zaległości ;). Oni jednak już chwilę temu się uruchomili więc nie wiem czy można ich traktować jako "zamiennik" ;). Ja lubiłem pójść zwłaszcza latem do tej kawiarni koło pomnika Bartosza i usiąść pod drzewkiem. Tam raczej było spokojnie więc nawet i z książką można było przycupnąć a i kawę jak dla mnie mieli dobrą (choć ja znawcą tematu nie jestem).

plikianny

Post autor: plikianny » 04-02-2026 15:18

Dzień dobry, czy ktoś wie coś o wznowieniu Kaprysu na placu Bartosza?

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Post autor: admin » 04-02-2026 18:55

Wznowienie jest okazyjne, czyli był Sylwester, a teraz będą Walentynki.
Nic nie wiem o ewentualnym stałym otwarciu, ale może byłby to i dobry pomysł.

plikianny

Post autor: plikianny » 06-02-2026 08:52

Z opóźnieniem, ale - po świętach Bożego Narodzenia przestała istnieć TorteTime na placu Bartosza Głowackiego. Sama byłam tam może 2 razy. Chyba krótko działali. Zawsze przykro mi, jak upadają takie miejsca ale z drugiej strony nie dziwię się. Chyba CieKawa teraz bardziej na topie. Kawiarnia przy ruchliwej ulicy Piłsudskiego ciągle "żyje"

ODPOWIEDZ