Rządy PiS

Wielka polityka niewielkiego miasta. Masz czegoś dość lub coś cię cieszy? Opisz to! Prosimy nie używać wulgaryzmów.
Awatar użytkownika
Zielony

Re: Rządy PiS

Post autor: Zielony » 01-03-2023 21:19

Nie wiem czy dobry temat wybrałem, ale chodzi o tą partię, więc...
Jest to informacja z Infopiguła.
Cytuję:
"NIK skontrolowała program “Polskie Szwalnie” (który wydał 313 mln zł) i podsumowuje: zupełna porażka.
Wylicza: brak rzetelności wyboru producentów, brak kontroli jakości, brak dokumentacji, brak procedur. W 10 z 13 kontraktów zlecających produkcję maseczek brak jest jakichkolwiek śladów, kto zawierał umowę i kiedy.
Dostarczono 172 mln maseczek, z których miliony nie nadawały się do użycia. W ramach projektu “Stalowa Wola” Agencja zakupiła 9 linii produkcyjnych i nie wytworzyła żadnej maseczki."

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Post autor: admin » 01-03-2023 21:24

Dobry temat. A tak się Stalowa Wola szczyciła nową halą. Nie zarobili na pandemii, to może zarobią na wojnie.
A do rządów PiS i pandemii warto dodać miliony zamówionych szczepionek na covid, których teraz nikt nie chce.

ODYSEUSZ

Post autor: ODYSEUSZ » 01-03-2023 22:18

Może w ramach bratniej pomocy powinniśmy wysłać zamiast broni zapas szczypawek na srovida na Ukrainę. Przecież tam ludzie "umierają" bez tej zbawiennej eksperymentalnej substancji jaką jest szpryca , a tak nachalnie propagowanej i wciskanej Polakom przez 2 lata. Czy nie dziwi Was fakt,
że Zełeński domaga się wszystkiego od wszystkich ale ani razu nie poprosił i nie zająknął się na temat dostawy szczypawek na srovida ? - żal Polaków którzy dali się ogłupić medialnej propagandzie wyreżyserowanej i sponsorowanej przez mafie farmaceutyczne włącznie z kastą globalistycznych psychopatów...

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Post autor: admin » 07-03-2023 18:15

Niech będzie w tym wątku, bo spodziewam się akcji politycznej. Ktoś wie czego możemy oczekiwać na rynku 25 marca, tzn. której wersji opowieści o "obecnej sytuacji Polski" będziemy mogli wysłuchać? ;)
Prezydent Miasta Tarnobrzega informuje o zgromadzeniu publicznym w dniu 25 marca 2023 r. na pl. Bartosza Głowackiego. Celem zgromadzenia będzie przedstawienie obecnej sytuacji Polski, planowane zgromadzenie rozpocznie się o godz. 12.00, czas trwania przewidziany jest do godz. 15.00.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Post autor: admin » 09-03-2023 18:00

Nie wrzucałem tego typu materiałów, ale trudno to akurat ominąć.
Z cyklu "tłuste koty":

dino

Post autor: dino » 10-03-2023 07:31

Bardzo proszę Amina nie dziwić się tym odpowiedziom.
W końcu do polityki idą najinteligentniejsze samce i samice alfa.
I do tego przebiegłe, skurczybyki ;-)
Proszę, najlepsza inteligencja w naszej polityce. Więcej uwag nie mam:
Lichocka,
Sterczewski,
Spurek
Suski,
Prokop,
Żukowska,
Mejza,
Pawłowska,
Krzywonos,
Matysiak,
Kwiecień,
Jachira,
Piecha,
Scheuring-Wielgus,
Nitras,
Mieszkowski
Budka
Miller
Ja pier......! Tak ku.....a YNTELYGENCJA że mamy półtora biliona złotych długu. Oficjalnego.

Przed Państwem: STANDUPER dziesięciolecia. I do tego profesor. Inteligentny:

Dożyłem czasów, kiedy TEN SAM lekarz, który w 1986 roku leczył mnie płynem LUGOLA teraz mnie nie przyjmie ponieważ mogę być chory.
Za to wkrótce chętnie mnie WYSZCZEPI.
I to nie przez telefon.
OSOBIŚCIE.
A ja przecież wciąż mogę być chory.
;-)

dino

Post autor: dino » 23-05-2023 06:43

Przyznam szczerze, że do tej pory ten temat się nie przebijał.
A wygląda na to, że sytuacja finansowa Polski jest tragiczna.
W ciągu 3 miesięcy pożyczyliśmy 9 mld USD na.... socjal, na wojnę, w której de iure nie jesteśmy?
Tempo zadłużania jest zaiste... imponujące!

Według danych Blomberga Polska w I kwartale tego roku była na II miejscu, zaraz po Meksyku, na liście pożyczkobiorców. Pożyczyliśmy 9 miliardów dolarów, dlatego złotówka ma takie przełożenie wobec dolara - mówi prof. Dudek.

https://wiadomosci.wp.pl/prof-antoni-du ... 948774816a
Dożyłem czasów, kiedy TEN SAM lekarz, który w 1986 roku leczył mnie płynem LUGOLA teraz mnie nie przyjmie ponieważ mogę być chory.
Za to wkrótce chętnie mnie WYSZCZEPI.
I to nie przez telefon.
OSOBIŚCIE.
A ja przecież wciąż mogę być chory.
;-)

janektbg

Post autor: janektbg » 28-05-2023 18:56

Tak tak, wiemy, polska ekonomia i gospodarka zaraz upadnie... I tak upada od 2015 roku. Tylko jakoś upaść nie może.

ODPOWIEDZ