Liczyłem, że Domański polikwidował pozabudżetowe skarbonki Morawieckiego.
Dr Sławomir dudek wyprowadził mnie z błędu:
obecny rząd z rozmachem zamierza korzystać z "równoległego budżetu" w BGK stworzonego przez poprzedników.
Dług w funduszach poza budżetem (różnica ESA vs PDP) rośnie do 472 mld zł (mój szacunek, czekamy na dane MF) mimo, że MF chwali się, że spłaci 63 mld zł BGK i PFR. W 2023 to było 363 mld zł.
Prawdziwy deficyt budżetu państwa to sporo ponad 300 mld zł. Deficyt może być zaniżony o kilkadziesiąt mld zł.
https://x.com/DudSlaw/status/1828846492183847195
Rządy PO
Re: Rządy PO
W czerwcu 2003 roku miałem rację, by NIE WCHODZIĆ do EuroSowietów.
W maju 2020 miałem rację, że pandemia, to tresura.
W kwietniu 2022 miałem racje, by nie pomagać bezwarunkowo Ukrainie.
Jak będzie w 2024?
Jak będzie w 2024?
Niby decyzję w sprawie opłat za żłobki podjęli radni, ale to tylko wdrożenie zasad z centrali.
Opłata stała za żłobek rośnie z 430 do 1500 zł, ale dla rodziców spada do zera. Dodatkowo dopłata z miasta spada z około 1700 do 700 zł miesięcznie.
https://www.tarnobrzeg.info/2024/09/12/ ... a-do-zera/
Opłata stała za żłobek rośnie z 430 do 1500 zł, ale dla rodziców spada do zera. Dodatkowo dopłata z miasta spada z około 1700 do 700 zł miesięcznie.
https://www.tarnobrzeg.info/2024/09/12/ ... a-do-zera/
Nie ma w słowniku ludzi cywilizowanych słów, którymi mógłbym wyrazić to, co myślę o Tusku.
A tak przy okazji: ukazał się jakikolwiek AKT PRAWNY podtrzymujący wycofanie kontrasygnaty Tuska, czy też tłity są nowym źródłem prawa w Polsce?
A tak przy okazji: ukazał się jakikolwiek AKT PRAWNY podtrzymujący wycofanie kontrasygnaty Tuska, czy też tłity są nowym źródłem prawa w Polsce?
W czerwcu 2003 roku miałem rację, by NIE WCHODZIĆ do EuroSowietów.
Jak będzie w 2024?
Jak będzie w 2024?
Dzisiaj rzeczywiście koalicja rządząca nie miała szczęścia do wyroków.
A to sąd podtrzymał, że Romanowski został aresztowany bezprawnie, czyli wpadka ministra Bodnara.
A to Sąd Najwyższy orzekł, że Barski nie był przywrócony nielegalnie, jak twierdził minister Bodnar, zatem wciąż jest prokuratorem krajowym.
W końcu sąd orzekł, że w sprawie wykorzystywanej w kampanii wyborczej obecnej koalicji "Joanny z Krakowa", Policja działała prawidłowo, a sama Joanna "chciała zaistnieć medialnie" i miała interes w określonym relacjonowaniu sytuacji.
Do tego dochodzą całkiem poważne ataki na Tuska ze strony ekologistów, czy to za wilki czy za bobry. Wajrak pisze o chodzeniu na pasku niemieckiego lobby, normalnie narracja pisowska.
A to sąd podtrzymał, że Romanowski został aresztowany bezprawnie, czyli wpadka ministra Bodnara.
A to Sąd Najwyższy orzekł, że Barski nie był przywrócony nielegalnie, jak twierdził minister Bodnar, zatem wciąż jest prokuratorem krajowym.
W końcu sąd orzekł, że w sprawie wykorzystywanej w kampanii wyborczej obecnej koalicji "Joanny z Krakowa", Policja działała prawidłowo, a sama Joanna "chciała zaistnieć medialnie" i miała interes w określonym relacjonowaniu sytuacji.
Do tego dochodzą całkiem poważne ataki na Tuska ze strony ekologistów, czy to za wilki czy za bobry. Wajrak pisze o chodzeniu na pasku niemieckiego lobby, normalnie narracja pisowska.
Przypomniane po dzisiejszej akcji CBA.
To inwestowanie w armię nic nie da, tylko ofiar będzie więcej, mówi w myślach obecna minister edukacji.
To inwestowanie w armię nic nie da, tylko ofiar będzie więcej, mówi w myślach obecna minister edukacji.