Zmiany kadrowe: czas na prawdę
Re: Zmiany kadrowe: czas na prawdę
W kontekście tego zamieszania należałoby zadać jeszcze pytanie jakie wykształcenie posiada Pan radny Popek ? Bo na takim stanowisku jakby nie patrzył przydałby się ktoś z wykształceniem technicznym. Ale może takowe posiada - ja nie wiem.
A niech będzie ten wątek, chociaż mógłby być we władzach miasta, albo i gdzie indziej. Poniżej tabela maksymalnych wynagrodzeń w urzędzie.
Pisałem w tygodniówce o rekrutacji na naczelnika, ale nie sprawdziłem wyników. A już są.
Andrzej Babiec nowym naczelnikiem Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego.
https://nadwisla24.pl/2025/04/06/nowy-n ... gistracie/
Andrzej Babiec nowym naczelnikiem Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego.
https://nadwisla24.pl/2025/04/06/nowy-n ... gistracie/
...zmiany jak zwykle polityczne, słaba ta rezydentura
No to teraz bezpieczeństwo, a zwłaszcza schrony nabiorą tempa. Jak na razie w mieście nie ma żadnego schronu. Gminy mają wytypować obiekty a strażacy mają chodzić i oceniać.
Wyznaczam Pana Mirosława Pyryta, Panią Jolantę Sochę oraz Pana Krzysztofa Wiesława Strycharza jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzega na IX wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Tarnobrzeskiego Towarzystwa Budownictwa Społecznego Sp. z o. o. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Oczywiście nie ja wyznaczam, tylko to cytat z zarządzenia prezydenta Nowaka.
Oczywiście nie ja wyznaczam, tylko to cytat z zarządzenia prezydenta Nowaka.
Mamy parę zmian kadrowych:
Grzegorz Kozik związany z Prawem i Sprawiedliwością, po wygraniu konkursu, został oficjalnie dyrektorem WORDu. Wieszczę mu przy okazji w tekßcie znaczácá przyszłość polityczną:
https://www.tarnobrzeg.info/2025/06/26/ ... rnobrzegu/
A w TARR, dla równowagi, trochę i z drugiej strony, czy też drugiej części tej samej strony.
Wyznaczam Pana Witolda Bochyńskiego, Panią Barbarę Kłeczek oraz Panią Bożenę Sudoł-Kaczmarek jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzeg na XI wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Tarnobrzeskiej Agencji Rozwoju Regionalnego S.A. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Grzegorz Kozik związany z Prawem i Sprawiedliwością, po wygraniu konkursu, został oficjalnie dyrektorem WORDu. Wieszczę mu przy okazji w tekßcie znaczácá przyszłość polityczną:
A w TARR, dla równowagi, trochę i z drugiej strony, czy też drugiej części tej samej strony.
Wyznaczam Pana Witolda Bochyńskiego, Panią Barbarę Kłeczek oraz Panią Bożenę Sudoł-Kaczmarek jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzeg na XI wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Tarnobrzeskiej Agencji Rozwoju Regionalnego S.A. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Admin jak widzimy to wyznawca teorii "Nie ważne kim jesteś, ważne z jakiej partii"admin pisze: ↑26-06-2025 22:16Mamy parę zmian kadrowych:
A to założenie wciąż jest na etapie teorii? 
Osoba na partyjnym stanowisku (oczywiście po wygraniu konkursu) wcale nie musi być osobą niekompetentną, chociaż wiadomo, że bywa różnie. Ale zwykle musi być osobą partyjną. Dobrze, że tym razem ktoś z Tarnobrzega, a perspektywy naprawdę ma spore. No bo kto inny?
Osoba na partyjnym stanowisku (oczywiście po wygraniu konkursu) wcale nie musi być osobą niekompetentną, chociaż wiadomo, że bywa różnie. Ale zwykle musi być osobą partyjną. Dobrze, że tym razem ktoś z Tarnobrzega, a perspektywy naprawdę ma spore. No bo kto inny?
Jak na razie jako kandydat z PiS-u nie został nawet radnym, chyba Admin bawi się w Jackowskiego.admin pisze: ↑28-06-2025 09:48A to założenie wciąż jest na etapie teorii?
260 głosów w roku 2018 to więcej niż Robert Niedbałowski, Leszek Ogorzałek, Adam Rębisz, Tomasz Stróż, Małgorzata i Witold Zych (zresztą obydwoje łącznie), Waldemar Stępak, Marian Zioło oraz porównywalnie jak Dariusz Bożek, Marian Cąpała czy Grażyna Potańska w ostatnich wyborach.
Czasem aparat partyjny nie jest w pierwszym szeregu rozpoznawalności, a później pojawia się u nas taki Sobolewski i zostaje posłem, bo ma nim zostać. Jestem otwarty na inne propozycje czy przewidywania. Kto i z jakiej listy ma szansę?
Czasem aparat partyjny nie jest w pierwszym szeregu rozpoznawalności, a później pojawia się u nas taki Sobolewski i zostaje posłem, bo ma nim zostać. Jestem otwarty na inne propozycje czy przewidywania. Kto i z jakiej listy ma szansę?
Proszę nie manipulowac i nie porównywac wyników z 2018 z 2024 gdzie było więcej komitetów, np. w 2018 roku W. Stępak 367, Witold Zych 351 ( jego żona nie startowala) ,Marian Zioło 381 i tak dalej. Nie przystoi dziennikarzowi taka manipulacja. Pana idol chyba nie znalazł sie na obywatelskiej liscie PiS Ł. Nowaka w 2024 r. Sobolewski był chyba jedynką i miał pewny mandat, jak Pana idol dostanie jedynkę to także nim zostanie.
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby uznać że to mój idol
. Względem idola nie wytyka się partyjniactwa w zajmowaniu kolejnych stanowisk.
Nie mogę równo porównać wyników z 2024 bo nie było startu, a wyniki chociażby WZ z roku 2018 zostały zaktualizowane w ostatnich wyborach.
To co? Są jakieś inne typy?
. Względem idola nie wytyka się partyjniactwa w zajmowaniu kolejnych stanowisk.Nie mogę równo porównać wyników z 2024 bo nie było startu, a wyniki chociażby WZ z roku 2018 zostały zaktualizowane w ostatnich wyborach.
To lepiej nie pisac takich manipulujących komentarzy. Co się pan tak czepił tego WZ?admin pisze: ↑28-06-2025 14:33Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby uznać że to mój idol. Względem idola nie wytyka się partyjniactwa w zajmowaniu kolejnych stanowisk.
Nie mogę równo porównać wyników z 2024 bo nie było startu, a wyniki chociażby WZ z roku 2018 zostały zaktualizowane w ostatnich wyborach.
Jak czepił, skoro wymieniłem 11 nazwisk jako porównanie, a nie jedno?
W sumie nie wiem czy to zmiany, czy potwierdzenie, bo nie pamiętam kto gdzie był, ale mamy parę aktualizacji w spółkach. TARR był wyżej, a niżej:
Wyznacza się Panią Anetę Beatę Woś, Pana Grzegorza Rafała Kozika oraz Pana Pawła Karola Zasadniego jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzega na X wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Spółki Rejon Dróg Miejskich Sp. z o. o. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Wyznacza się Panią Jolantę Annę Majchrzak, Panią Magdalenę Harnik oraz Panią Patrycję Paulę Pacholarz jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzega na X wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Spółki Tarnobrzeskie Wodociągi Sp. z o. o. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Wyznacza się Pana Piotra Dziedzica oraz Panią Annę Krystynę Wach jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzega na XII wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Spółki Wydawnictwo Samorządowe Sp. z o. o. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Wyznacza się Panią Anetę Beatę Woś, Pana Grzegorza Rafała Kozika oraz Pana Pawła Karola Zasadniego jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzega na X wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Spółki Rejon Dróg Miejskich Sp. z o. o. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Wyznacza się Panią Jolantę Annę Majchrzak, Panią Magdalenę Harnik oraz Panią Patrycję Paulę Pacholarz jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzega na X wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Spółki Tarnobrzeskie Wodociągi Sp. z o. o. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Wyznacza się Pana Piotra Dziedzica oraz Panią Annę Krystynę Wach jako przedstawicieli Miasta Tarnobrzega na XII wspólną kadencję do składu Rady Nadzorczej Spółki Wydawnictwo Samorządowe Sp. z o. o. z siedzibą w Tarnobrzegu.
Dawno nie było o czym pisać, a tu tak znacząca zmiana - tarnobrzeska minister finansów Urszula Rzeszut przesuwa się po 10 latach na inne stanowisko.
Urszula Rzeszut idzie na zastępcę naczelnika wydziału finansów, Krzysztof Walczyk przechodzi z zastępcy na naczelnika, a naczelnik Aleksandra Pagacz przechodzi na skarbniczkę. Taka trójkątna rotacja.
Urszula Rzeszut idzie na zastępcę naczelnika wydziału finansów, Krzysztof Walczyk przechodzi z zastępcy na naczelnika, a naczelnik Aleksandra Pagacz przechodzi na skarbniczkę. Taka trójkątna rotacja.
Było rolowanie długu a teraz ... Tu aż ciśnie się na usta tekst Dezertera:
"Wasze zmiany nic nie zmieniają
Wasze zapewnienia nic nie zapewniają
Ja nie wierzę w poprawę sytuacji
Chcę prawdziwych zmian, a nie manipulacji ..."
"Wasze zmiany nic nie zmieniają
Wasze zapewnienia nic nie zapewniają
Ja nie wierzę w poprawę sytuacji
Chcę prawdziwych zmian, a nie manipulacji ..."
To nie zmiana kadrowa, bo stanowisko nowe.
Szefową ZAZu Przystań Tarnobrzeg została Monika Zając. Gratulacje!
https://www.tarnobrzeg.info/2026/02/06/ ... arnobrzeg/
Szefową ZAZu Przystań Tarnobrzeg została Monika Zając. Gratulacje!
https://www.tarnobrzeg.info/2026/02/06/ ... arnobrzeg/