Zmiany kadrowe: czas na prawdę
Re: Zmiany kadrowe: czas na prawdę
Dyrektorem tarnobrzeskiego oddziału Agencji Rozwoju Przemysłu został Norbert Mastalerz.
Tymczasem szefem w PUPie został Dariusz Bukowski, który wygrał odpowiedni konkurs.
Tymczasem szefem w PUPie został Dariusz Bukowski, który wygrał odpowiedni konkurs.
No to zobaczymy na co stać p. Norberta, poprzednik ciągnął wszystko co się dało do sąsiadów zza miedzy, a dzięki temu wychodził stanowisko vice prezydenta w Stalowej, po zmianie władzy. Miejmy nadzieję że Agencja nie tylko ze względu na miejsce swojej siedziby będzie w końcu tarnobrzeska.
Obstawiałem NM w ARP oby tylko nie bronił swojego biznesu zapuszczając strefę Machów. Strefa Machów powinna być maksymalnie wykorzystana, następnie strefa Zakrzów (bo to podatki dla miasta), a później strefa Jeziórko, bo blisko do pracy dla mieszkańców Tarnobrzega. Tarnobrzeg potrzebuje dużych inwestycji przemysłowych. Lud patrzy i będzie komentował, oby nauka z porażek nie poszła w las Panie Dyrektorze. A i zapomnianym sponsoring ARP ze Stalą SW rozwiązać.
Ostatnio zmieniony 01-08-2024 20:34 przez TSS, łącznie zmieniany 1 raz.
Towarzystwo Sportowe "SIARKA"
Po chudych latach nagle znów trafiło się korytko. No chyba nikt się nie spodziewał
. Przecież po coś zmiana barw nastąpiła.
Stołek się opróżnił, o obsadzie decyduje rząd. Kto siedzi w rządzie czy sejmie wiadomo. Kto pomógł Zdzisławowi i Elżbiecie w zdobyciu mandatu? 1+1=2 Prosta matematyka. To tyle z personalnych dywagacji.
Nadzieja jest, że więcej pójdzie w Tarnobrzeg niż w sąsiadkę spod Rozwadowa.
Nadzieja jest, że więcej pójdzie w Tarnobrzeg niż w sąsiadkę spod Rozwadowa.
Oby poszło, na to liczę bo Tarnobrzeg jest totalnie zacofany w okolicy pod względem strefy przemysłowej - trzeba szybkich zintegrowanych działań wystarczy popatrzeć jak to robili somsiady, i pójść ich droga tylko można szybciej.
Towarzystwo Sportowe "SIARKA"
Przemysł to jedno, ale jest też ładna działka obok mariny.To kiedy ośrodek konferencyjno-wypoczynkowy?
Jest okazja się wykazać, niezależnie od polityki lepszy nasz niż obcy.
Jest okazja się wykazać, niezależnie od polityki lepszy nasz niż obcy.
Admin, jak zawsze, w punkt! Też trzymam kciuki. Był wicemarszałkiem, prezydentem. Pytanie, czy da się tę funkcję pogodzić z przewodniczeniem Radzie Miasta?
A ta pani ma pracę tutaj https://bip.wup-rzeszow.pl/tenancy/tena ... 5c7c2f.pdf
To tym razem już praktycznie oficjalnie:
https://sandomierz.cozadzien.pl/wieszpi ... ytet/75427
Rozmowa z prezydentem Łukaszem Nowakiem. Wkrótce zmiany organizacyjne w urzędzie i przy tej okazji wiceprezydentem zostanie osoba do której prezydent ma bezwzględne zaufanie i której się większość ludzi spodziewa.
Uda się połączyć wiceprezydentowanie i radę nadzorczą w obcych wodociągach?
https://sandomierz.cozadzien.pl/wieszpi ... ytet/75427
Rozmowa z prezydentem Łukaszem Nowakiem. Wkrótce zmiany organizacyjne w urzędzie i przy tej okazji wiceprezydentem zostanie osoba do której prezydent ma bezwzględne zaufanie i której się większość ludzi spodziewa.
Uda się połączyć wiceprezydentowanie i radę nadzorczą w obcych wodociągach?
Czy to chodzi o te słynne dębickie wodociągi 

Nie wiem czy słynne. Czy ktoś jeszcze o tym pisał?
Tak jakby informacja miała się nie rozchodzić, a przecież jest ciekawa.
Tak jakby informacja miała się nie rozchodzić, a przecież jest ciekawa.
Z listy RDT do RDM. Kto by pomyślał?
Paul już wicedyrektorem nie jest, no miał chłop kawał drogi. Został dyrektorem biura burmistrza Nowej Sarzyny. No więc kto teraz jest wicedyrektorem? Józef Piątek, do ostatnich wyborów wójt gminy wiejskiej Mielec (partia wiadoma). Wybory w drugiej turze biedak przegrał i znalazł się w WORDzie.olekko pisze: ↑25-03-2024 01:11Nie wiem od kiedy, ale zastępcą dyrektora tarnobrzeskiego WORD jest przybysz z Nowej Sarzyny, Jerzy Paul. Biedak nie uzyskał poselskiej reelekcji w ostatnich wyborach parlamentarnych (partia wiadoma) i został ulokowany u boku Kamila Kalinki (partia wiadoma).
Oddać jednak należy, że nowy pan wicedyrektor ma podobno kilkanaście lat doświadczenia w prowadzeniu ośrodka szkolenia kierowców.
-
jamWilhelm
Co za przypadek 
Rada Miasta ma się nie zgodzić na zwolnienie radnego Roberta Popka z Z.Ch. Siarkopol. Do tej pory radny był na stanowisku kierowniczym. Stanowisko jest likwidowane ze względu na tradycyjną reorganizację (łączenie działów), ale jest sugestia żeby się dogadać na stanowisko zgodne z kompetencjami, a nie rozwiązanie stosunku pracy. Rada Miasta musi wyrazić zgodę na ewentualne rozwiązanie stosunku pracy z radnym.
Głosowanie niebawem.
Głosowanie niebawem.
Taka uchwała o odmowie to bubel prawny. Ostatnio wojewodowie takie uchwały uchylali. Odmowy wyrażenia zgody na rozwiązanie z radnym stosunku pracy mogą być jedynie te zdarzenia, które są związane z wykonywaniem przez niego mandatu.
Rozbawiły mnie informacje o kompetencjach radnego Popka blisko spokrewnionego z Kamilem Kalinką chyba nie trzeba nic więcej dodawać w jaki sposób otrzymał pracę w Siarkopolu.
Chyba że w Siarkopolu otworzą oddział przedszkolny bo z tego co kiedyś w mediach przeczytałem szanowny radny skończył pedagogikę wczesnoszkolną
Rozbawiły mnie informacje o kompetencjach radnego Popka blisko spokrewnionego z Kamilem Kalinką chyba nie trzeba nic więcej dodawać w jaki sposób otrzymał pracę w Siarkopolu.
Chyba że w Siarkopolu otworzą oddział przedszkolny bo z tego co kiedyś w mediach przeczytałem szanowny radny skończył pedagogikę wczesnoszkolną
A na pewno znajdzie się większość? Nie wiem czy tym razem uchwała przejdzie, bo dochodzi podział partyjny.
Jeszcze tu nie wybrzmiało: wiceprezydentem został oficjalnie Kamil Kalinka.